Rica ederim hocam. Kalkışta pasaport, kimlik, aşı kartı ve uçuş biletinizi veriyorsunuz. Eğer ilk kez yurtdışına çıkıyorsanız neden çıktığınızı, ne yapacağınızı ve nerede kalacağınızı sorabilirler. Sonrasında 2 adım geri çıkmanızı isteyecekler, polisin tepesindeki kameradan fotoğrafınızı çekip evraklarınızı teslim edecekler. İnişte de aynı evrakları isteyecekler, yine aynı soruları sorabilirler dil bilmiyorsanız ve tedirgin davranıyorsanız tercüman çağırabilirler. Tercüman gelene kadar gümrük kapısında bekletebilirler. Herhangi bir suçtan aranmıyorsanız, daha öncesinde herhangi bir ülkeye kaçak giriş denemeniz olmadıysa korkmanıza gerek yok bir kaç sorudan sonra pasaportunuza kaşeyi vurup geçirirler. Tavsiyem tedirgin ve heyecanlı davranmayın soru bile sormadan kaşeyi vurup geçireceklerdir.
Son olarak şunuda sorup teşekkürlerimi ileteyim. 90 gün kalma hakkım mevcut fakat dönüş biletim eylül için fakat ben ekim de oradan ayrılsam bir ihtimal uzatsam yani sorun olur mu? Dönüş biletim örneğin 3 eyluldeyse illa 3 eylül de ülkeden çıkmalısın diye not alıyorlar mı? Son olarak para soruldu mu acaba sizlere?