Konu
Türkiye'de yanlış anlaşılan trafik kuralları
26-07-2021, 16:55:57
Ritalin
Merhaba,
Son zamanlarda iyice artan garip trafik kuralları varmış.
İşte fark ettiğim yeni ve yanlış trafik kuralları;
BMW ve Mercedes vb lüks marka diye inanılan araçlara her daim her durumda yol verilmeli.
Hayır arkadaşlar böyle bir kural yok. Eğer yol verebileceğim bir şerit yoksa, ya da size yol vermek için kendimi tehlikeye atmam gerekiyorsa, 200le arkadan gelen lüks araban ne kadar selektör yapsa da, ışık yaksa da yol veremiyorum. Gidecek yerim yok. Kaçacak şeridim yok. Ortadan yok olamıyorum. Işınlanamıyorum. Böyle bir kural varmış gibi davranmayın lütfen. Yol yok yol.
Almancı plakalı araçlara hız cezası yazılmaz. Yabancı plakalı araçlar hiç bir şekilde kaza yapmazlar.
Hayır. Böyle bir kural da yok. 30bin euroya aldığınız porsche marka araçlarınızla köy kahvesinde namınız yürüyor olabilir ama türkiyede hız sınırlarına uymak zorundasınız. Bu sadece ceza yememek için değil, aynı zamanda ailenizin ve başka insanların hayatlarını tehlikeye atmamanız için de önemli. Alman otobanında değilsiniz. Yolda oluşan 1 metre çukurlar aracınız 200km hızla giderken ne marka model olursa olsun sizi
öldürür
.
Arabadaki herkesi öldürür.
Eğer çok iyi bir şoförse kamyonlar sol şeritten gidebilir.
Hayır. Bu da yanlış. 4 şeritli bir otobanda kamyonlar sürücüsü ne kadar iyi olursa olsun en sol şeritten gidemez. Yasal değildir. Güvenli de değildir. Sizi varacağınız yere daha hızlı da ulaştırmaz. Bunu tecrübeyle filan alakası da yoktur. "benim bir tempom var ona uymadan gidemiyorum" da diyemezsiniz. o tempo sizi hapse kadar götürür. Bir aileyi altınıza alıp yok edersiniz.
Lüks araç sürücüleri hadsizlik yapsa da, makas atsa da, yol ortasında durup big o çizse de dayak yemez.
Hayır arkadaşlar. Bu da maalesef yanlış. Aşağılayıp sıkıştırdığınız, selektör ve kornalarla taciz ettiğiniz, yanına gelip hareket yaptığınız, içinde çocukları bulunan, ailesinin hayatını tehlikeye attığınız, orta ve fakir sınıf diye gördüğünüz insanlar gayet tabi sizi durdurup eşek sudan gelinceye kadar dövebilir. Bindiğiniz lüks araba da onların elinden alamaz sizi.
İyi sürücü olanlar ne yaparsa yapsın trafikte kaza yapamaz.
Herkeste böyle bir güven duygusu var gibi geliyor bana. Hayır böyle bir kural da yok. Son muayenesini 10 yıl önce yaptırmış vidası çıktı çıkacak bir sürüyle arabayla birlikte uzun yola çıkıyorsunuz. Etrafınızdaki her şey sizi öldürebilir. Bir kuş bile, öndeki kamyonetten çıkan küçük bir taş bile hayatınızı karartabilir. Dibine girdiğiniz bir araç panikleyip fren yapabilir, makas attığınız adam şerit değiştirirken sizi görmeyebilir, yanınızdaki araç sürücüsü telefonda instagram story'si çekiyor olabilir, arkada çocuğu ağlıyor dikkati dağılıyor olabilir, tekeri her an patlayacak olabilir. olabilir de olabilir. hepsi sizin ölümünüzle sonuçlanır bilmem ne yoluna gidersiniz. Takip mesafesine uyun ve tehlikeli hareketlerden kaçının.
2 saatlik yolu 1 saatte gidince etrafınızdaki insanlar size hayran olur.
Hayır. Etrafınızdaki insanlar sizle arabaya binilmeyeceğini öğrenir ve içten içe sizden tiksinir.
Kaçırdığım yanlış anlaşılmış kurallar varsa yorumlara ekleyebilirsiniz.
İyi günler. Hepinize sağlıklı sürüşler.
Not:
Alıntıdır, gerçekçiliğini sorgulamaksızın paylaşma gereği duydum..