Öncelikle Captivalarda hiç bir şekilde otomatik şanzıman problemi yoktur. Hatta bu araçların en iyi parçası otomatik şanzımanıdır. Bu araçta şanzımanı bozan tek şey ise makine kullanmadan ve önerilen dışında şanzıman yağı değiştirmektir. Bu sizin aracınız ile ilgili bir durum. Zaten size böyle söyledilerse o usta da usta değilmiş.
Gelelim arkadaşın sorusuna Bu araç 4x4 ve 2 ton ağırlığında dolayısıyla tank gibi sağlamdır, ağır bakımlarını zamanında yaptırır ve gerekli parçaları değiştirirsen kronik hiç problemi yoktur. Ayda 400 km yapacaksan alır almaz ecufast firmasına git ve dizel partikül filtresini söktür ve soft yazılım koydur. Bu şekilde aracın yakıt sarfiyatı %20-30 düşer. Baktıktan sonra bu aracı çok rahat uzun süre kullanırsın. Parçalar opel ile ortak dolayısıyla hiç bir parça sıkıntısı da yok ve ucuz. Bu arada fiyatı da giderek yükselecek zarar da ettirmez
Hayatı boyunca hem çok fazla araç sahibi olmuş , hem de bu işin ticaretini yapmış biri olarak demek ki biz boşuna yaşamışız.
Sadece ek bilgi olsun diye söylüyorum 2010 - 2012 ( yukarda belirttim ) model captivalar'da şanzıman sorunu kroniktir. Bu vuruntu ile başlar sonrası sizin müdahale sürenize kadar değişiklik gösterir. Ben böyle biliyorum tabii tecrübe ile sabit olduğunu da düşünürsek demek ki bende varmış bir bahtsızlık.