Aşı bu kadar güvenliyse devletimiz çok nadir (sözde) görülen durumlarda vatandaşının her türlü ihtiyacını karşılayacağını v.b. durumları garanti etsin (Devletimiz bu kadar nadir görülen sayılarda bile bu masrafları karşılayamayacak durumda değildir herhalde , vergiler nereye gidiyor?)
Adamına göre ceza yazılmasın. Siyasiler televizyon önünde insanlarla dalga geçer gibi "maskeni çıkar" gibi sözler söyleyebiliyorsa , mitingler yapılıyorsa insanlarda bu virüsü hafife alır.
"Ekonomimiz bir kapanmayı daha kaldırmaz" diyeceğinize neden ekonomimiz bir kapanmayı daha kaldıramayacak hale geldi demeniz lazım. Her gün binlerce kişi sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak geliyor ve bunların ne taşıdığı belli değil.
Ben açıklanan sayıların gerçek olduğuna pek inanmıyorum. Bu olayın başından beri turizm sezonunda virüs yok oluyor ama bu sezon sonunda rekorları kırıyoruz ( Çok garip değil mi? Lütfen lafı çarpıtmayın)
Aşı olduktan sonra birkaç gün boyunca farklı durumlar yaşayan tanıdıklarım var.

Ben virüse yakalanmasaydım aşı vurulurdum ama atlattığım için aşıya ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Yakalanmayanların vurulması taraftarıyım. Devletimizin , vatandaşların fikrini değiştirmek için daha farklı yanaşması gerektiğini düşünüyorum.

Kimseyi zorlayamazsınız ve bunun için bir kısıtlama getiremezsiniz. Bu aşıyı vurulmayanları aşı karşıtı olarak gösteremezsiniz. Henüz daha yeni sayılabilecek aşılara karşı insanların korkarak yaklaşması normal değil mi?
Ben bir süre aşı vurulmayı düşünmüyorum. Sonuçta aşı %90 civarlarında koruma sağlasa bile virüse yakalanabilirsiniz ve yine bulaştırabilirsiniz.

Birazdan yazıyı düzgün hale getiririm.