Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında iki tarafta da sorun var, örneğin ben şu anda ciddi bir iş yaptırmak istiyorum, paranın tamamını ya da yarısını alır, sonra da uğraştırır durur (hepsi değil tabii, ancak türkiye'de bu çok fazla karşılaşılan durum).

Freelancer sitelerinde çalıştığı saat başına ödeme isterler ancak bu sefer de çalıştığı saati nasıl takip edecek müşteri, sadece eski müşterilerinin yorumlarına güvenmek zorunda kalır.

Bütçe konusu ise tabii ki dediğiniz gibi rezalet. Sadece yazılımda değil, seo’da da öyle. Adamlar 500-600 liraya seo satarken senin aylık 20k teklifini duyan KOBİ'ler bile telefonu yüzüne kapatır, ya da boş toplantılarla zamanınızı çalar.
Hocam Upwork'te çalıştığın saati takip edecek bir sistem var diye biliyorum. Upwork'un kendi uygulaması.

Konuya yorum yapmam gerekirse en iyi çıkış yolu " Yurtdışı ". Benim de hedefim bu yönde. Nitelikli insanlar kendini Türkiye de, özellikle bu şartlar da heba etmemeli.