@globaltr; hocam aşı sizi koruyor başkasını değil. Ben aşı olmak istemiyorum, korunmakta istemiyorum, sonuç benim sonucum bu suç mu? Ben de şöyle diyeyim; "Bilime güveniyorsanız o zaman sizi ilaç firmaları kobay olarak kullansın" Böyle bir mantık var mı Allah aşkına? İnsanların zorla bir şeylere zorlanmasını ne hukuki, ne vicdani bir biçimde doğru bulmuyorum.
Aşılama sadece kişiyi değil toplumu korur.
Aşılama sadece kişiyi koruyor olsaydı Türkiye'deki çocukluk aşıları ve corona aşıları bedava olmazdı.
Coronanın bulaş hızınn sabit durması için nüfusun %70 inin aşılanması, bulaş hızının gerilemesi için %80-90 aşılanmalıdır.
Çünkü aşılama %100 koruma sağlamıyor %90 koruma sağlıyor. %10 aşılandığı halde hastalanabiliyor.
Aşılama kişilerin konak olmasının yani hastalığı başka insanlara bulaştıracak tehdit olmasını engeller.
Aşılanmayanlar hem aşılanan insanların %10'u için, hem de hiç aşılanmayanlar için bulaş riski taşıyan konaklar haline gelirler ve toplum sağlığına tehdittirler.
Sen ben aşı olmak istemiyorum dediğinde toplum için tehdit oluşturmaya başlarsın ve hiç bir delili olmayan bizi denek olarak kullanıyorlar masallarını öne sürerek toplum sağlığına tehdit olmayı tercih edenlere yapılacak her türlü kısıtlama haklıdır vicdanidir ve hukukidir.