Normalde bunun asıl faydasi kozalağı yıkayıp bir bidona atıp üzerine pancar şekeri ekleyip 3-4 ay kadar güneşin altında bekletilerek yapılıyor. Hergun bidon sallanarak karıştırılıyor. KOAH hastası birisine yapmıştık yokuş çıkmayi bir kenara koydum odalar arasında bile yuruyemiyordu gerçekten bunu kullandıktan sonra adam çok rahatladı.
Doğrudur çeşit çeşit versiyonu var sizin dediğiniz fermante edilmiş turşu misali sanırım bizim yaptigimiz 5 6 saat odun ateşinde özütünü çıkarıp şurup yapmak
Hocam iki parmak geçecek kadar dediğiniz durum nedir. Yani Kozalakların sapları mi iki tane falan ve ne kadar çok dinlendiriyorsunuz hocam.
Hocam ölçü olarak her iki kozalağa bı bardak su derler ama göz kararı kozalakları doldurursunuz kazana üzerini iki parmak geçecek kadar su olsun derler dinlenme meselesi bı hafta kapak açmadan serinde tutacağım sonra tuketilebilir