Eskiden beri coca cola'ya karşıyım. Bir sebebi yok, sadece o marka bana hiç de sıcak gelmiyor. Eskiden arkadaşlar birkaç defa içirde ama tadı hoşuma gitmemişti. Genelde pepsi alırım. Son bir ayda birkaç defa coca cola deniyim dedim ama su gibi. Ne tadı var ne de yoğunluğu. Tekrar pepsiye geçtim ve baya tat ve yoğunluk farkı var. "Daha da coca cola almam, insanlar bunu neden içiyor ki" dedim ama şimdi sizin yorumları görünce eskiden iyi olup şimdi bozulduğunu anladım.
Sebebi de tabii ki enflasyon (ÜFE, TÜFE). Adamlar sürekli fiyat arttırınca insanlar almıyor veya alamıyor. Bakın mesela bisküvi ve gofret gibi ürünlerde gramaj azaltılıyor hep. Haliyle fiyat az da olsa sabit kalabiliyor. Daha az yiyip aynı fiyat veriyoruz ve zam gelmedi sanıyoruz. Haliyle herkesin bildiği 2,5 litre gibi sabit bir üründen de gramaj azaltamadıkları için aromasını vs. düşürüyorlar içeceklerde. Meyve sularında da daha taze meyveler yerine kurtlu ve çürümüş meyveler kullanıyorlar. Asitli içecekler yine meyve sularından daha iyi. Tatsız tuzsuz içecez artık. Tavsiyem pepsi için şimdilik