Arkadaşlar kötü backlinkleri temizlemekten kastınız nedir? Herkes aynı mantık hatasına düşüyor, konuyu irdelemeden ezbere konusuyor.

Eğer kastınız Google'dan disavow ile reddetmek ise, bunun spam score ile alakası yok. MOZ nerden bilsin sizin Google'dan link reddettiğinizi. MOZ'un bir link reddetme prosedürü yok. O link karşı tarafta olduğu sürece, MOZ onu görür ve değerlendirir. Link reddetme, sadece Google'a "bu linkleri reddediyorum ve sitemi değerlendirirken bunları görmezden gel" demektir. Başka bir platformda bir işe yaramaz

Ayrıca spam skorun bağlı oldugu onlarca faktör var, backlink bunlardan birisi ve çok küçük bir kısmı. Yüzlerce spam link gelen bir sitenin ss %2 olabileceği gibi, hiç spam backlinki olmayan bir sitenin ss si %50 olabilir.. Bu faktörleri araştırıp, her birini tek tek kontrol etmenizde yarar var.

Kolaylıklar