white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam haklı olmanızın yanı sıra birey olarak yapabileceğim iki şey var. Biri oy hakkımı kullanmak ikincisi de su zammını şikayet edebilmek Her ikisini yapıyorum. Diğer yazdıklarınız ne yazık ki benim kontrol alanımın dışında. Ancak söylediğiniz maliyet olayına katılmıyorum. Bugün 0,4 kuruşa da su satılıyor ise bu adamlar uçakla getirmiyor bu suyu 1.5 TL ye anca kurtarsın. Ortada bir kötü niyet var.
Hocam cımbızla tek bir ürün çekmişsin )))
Şimdi migorsa girdim sırma su 500ml fiyatı 75 kuruş.
Kipa su 500ml 90 kuruş.

Şimdi firma damla su ile nasıl çalışıyor bilmiyoruz.
Belki damla su vade yapmıyor, belki damla su satmak istemiyor sırma su satmak istiyor.
Belki damla su tedarik ve depolama maliyetleri, ödeme vade seçenekleri firmaya avantajlı gelmiyor.
O nedenle başka su satmak istiyor damlanın fiyatını yükselterek.

Yani migrosta 75 kuruşa da su varken sen 1,5 liraya su satıyorlar diye şikayet ettiğinde ayıp doğru bir davranış sergilemiş olmazsın.
Piyasada 75 kuruşa satılan su varsa başka bir marka 5 liraya su satıyorsa onu şikayet edemezsin.
Kesene hangi marka hangi su uyuyorsa onu tercih edersin.
İsteyen malına istediği fiyatı belirler.
Serbest piyasa tam da budur.
Yasak olan ya da cezalandırılması gereken şey firmaların aralarında anlaşıp fiyat belirlemesidir.
Rekabet olan yerde isteyen 5 liraya su satar isteyen 50 kuruşa, vatandaş da kendi bütçesi ve beklentisine göre tercih yapar.