digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O bakanlığın kurduğu herşey saçmalıktır.
Bir halta yarasaydı o bakanlık bugün %6 dan fazla zam alırdınız.
Sen kendin zam alamadığın için satıcılar da zam yapmasın istiyorsun hocam.
Elemanına az zam yapana ceza kesilmeyecek ama malına çok zam yapana ceza mı kesilecek?

Bak hocam suyun maliyeti yok denecek kadar azdır.
Senin para ödediğin şey o suyun paketlenip sana ulaştırılması hizmetidir.
Bu hizmet için elektrik, plastik ve akaryakıt harcanıyor.
Yani sen aslında doğada bedava bulunan suya değil, enerjiye, plastiğe ve akaryakıta ücret ödüyorsun.

Enerji, akaryakıt ve plastik fiyatlarının son 2 senedeki seyrine bakarsan fiyat artışının nedenini görürsün.
Çünkü tek 1 su sipariş verdiğinde firmanın gireceği zahmet ile aynı suyu 12li paket olarak sipariş verdiğinde gireceği zahmet bir birine çok yakın.
O nedenle firma tek su siparişinin önüne geçmek için tek alımları fahiş fiyatlandırabilir.

Siz devlete şikayette bulunacaksanız, su neden bu kadar çok zamlanıyor diye şikayet ettiğiniz sürece o su 5 lira olacak siz de şikayete devam edeceksiniz.
Aslında şikayet etmeniz gereken şey neden benim maaşım %6 zamlanıyor, ve tüm dünyada dolar değer kaybederken neden dolar Türkiye'de artıyor ve ithal tüm ürünlerin fiyatı katlanıyor olmalı.
Hocam haklı olmanızın yanı sıra birey olarak yapabileceğim iki şey var. Biri oy hakkımı kullanmak ikincisi de su zammını şikayet edebilmek Her ikisini yapıyorum. Diğer yazdıklarınız ne yazık ki benim kontrol alanımın dışında. Ancak söylediğiniz maliyet olayına katılmıyorum. Bugün 0,4 kuruşa da su satılıyor ise bu adamlar uçakla getirmiyor bu suyu 1.5 TL ye anca kurtarsın. Ortada bir kötü niyet var.