SerhatUner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
50cc ile bu işi yaparsanız gün aşırı arıza verecek bu 1
2. olarak deneyimi olmayan birinin motosiklet ile paket atmasını tavsiye etmiyorum
3. olarak eğer ille de bu işi yapacam diyorsanız 100cc ve üzeri alın.
Eğer ehliyetiniz varsa Honda Spacy 110 falan önerebilirim.
Evet arıza verecektir, ilk zamanlar için idare edeceğim yapacak bir şey yok. Sonrasında ehliyet alıp yükselteceğim motoru. Deneyimim bi kaç kez oldu motorda, fakat sonuçta sürmedende deneyim kazanılmaz. 100cc üzeri alamam, belirttim yukarıda hocam ehliyetim yok, B ehliyet ile süreceğim.

ovkdigital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Motor kurye işinize yarar mı bilmiyorum ama genelde büyük yerler 100cc Honda kullanır ufak sizin gibi ben genelde ehliyeti olanlar 100cc ehliyeti yada bütçesi olmayanlar 50cc alıp 80 cc yapıyorlar önereceğim motor bu olur 50cc arasında
https://www.kubamotor.com.tr/model/space/
Önerdiğiniz motorunda beğendim evet kaydettim hocam teşekkürler. Bende 50cc alıp 80cc kit yaptırmayı düşünüyorum zaten sağolun hocam.

gunessezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
50cc motorlu bisiklet her ne kadar cazip görünüyor olsa da riskleri oldukça fazla.

* En büyük sıkıntı sigorta yapılamıyor olması. Sigorta firmaları her ne kadar sigorta yapıyoruz deseler de tamamen para tuzağı çünkü yaptıkları sigortanın hiçbir geçerliliği yok.

* En ufak bir trafik kazasında %100 kusurlu sayılacaksınız.

* Çok sık arıza verecek.

* 80cc'ye yükseltilmiş olsa dahi rakipleriniz gün içerisinde sizden daha fazla pakete çıkacaktır. (Honda, Yamaha vs kullananlar)

* TrendyolGo yerine kesinlikle Migros'un PaketTaxi uygulaması tercih edilmeli.

* Full Face kask kullanın asla çene açılır veya yarım kask modellerinden kullanmayın Allah korusun en ufak bir kaza anında yüzünüz tanınmayacak hale gelir yoksa.

* Koruyucu kişisel ekipmanlara gerekirse motora harcadığınız paradan daha fazlasını harcayın. Sonuçta kaporta sizsiniz.

Motor tercihi olarak 50cc kategorisinde size tavsiyem Arora Capuccino modeli olurdu tabii eğer bütçenize uygunsa.
Detaylı yorumunuz için çok teşekkürler hocam öncelikle. Risklerinin farkındayım tabi ki, sigorta konusunuda YouTube videolarından öğrenmiştim. Arıza elbet olacaktır, katlanacağız ehliyet alıp motor değiştirene kadar. Pakette rakip elbet çok olacaktır ama günlük 15-20 paket bile atsam şu an kazandığım paradan daha çok kazandıracak bana ve kendi işimin patronu olma özgürlüğüde bir artısı. TrendyolGo istememin sebebi 5 arkadaşımda o işi yapmakta ve çok yardımcı olurlar bana ilk zamanlar. Kask ve koruyucular konusunda bende sizin gibi düşünüyorum, full koruma alacağım zaten hocam, bir anlık hata bitirir her şeyi. Önerdiğiniz motorda aklımda fakat ağır basmıyor diğer modeller kadar.