Hey sen evet sana diyorum.
Sigara içiyorsun ancak bırakmak mı istiyorsun? Veya bunun kötü olduğunu bile bile hala içmeye devam mı ediyorsun? O halde şanslısın ki bu mesajı görüyorsun. Senin için müthiş bir fikrim var.
Spoiler da bulunan videoyu izle ve sigarayı unut. Video ses gerektirmiyor. Sadece izlesen yeterli. Sigara içtikten sonra akciğerlerin aynen böyle oluyor. Kendini bir akciğer yerine koy. O zaman ne olurdu?
Ben tahmin edebiliyorum. Sigara en büyük düşmanın olurdu. Öyle ki vücuttan çıkıp kaçmak isterdin. İşte akciğerlerin aynen bu durumu yaşıyor. Onlar sigaradan nefret ediyor. Ancak sen seviyorsun. Zaten sigarayı "yaa bana bişey olmaz yaa" diyerek içiyorsun. Sonra ne oluyor?
Cevap basit.
Toprağın altında yerini alıyorsun.
Bak dostum yarının garantısı yok. Belki de sigara yüzünden uykunda öleceksin. O yüzden ömrünü riske atma. Hayat bir SMM panel gibidir.
Verdiğim örneği şimdi daha iyi anlayacaksın. Bir sosyal medya hesabına takipci gönderilirken illa ki düşüşler yaşanır. İşte sen o düşenlerden ve ayağı kalkamayanlardan olacaksın. Sen sigarayı keyfinden içsen de sigara seni esir alacak. Onun kurbanı olacaksın. Ve toprağa girdiğinde şunu diyeceksin "Keşke içmeseydim..."
Bu sözleri söylememek için bırak. Ne olursa olsun vazgeçmeyeceksin. Bazen vazgeçmeyi düşüneceksin ama işte o zamanlarda vazgeçmeyeceksin. Ne demiş
Abraham Lincoln "vazgeçenler yalnıza pes edenlerdir"
Yine de sen bilirsin bu senin elinde. Eğer sevdiklerin umurunda değilse ve onları yarı yolda bırakmak istiyorsan içmeye devam et. Ama eninde sonunda sende diğer herkes gibi bağımlı olacaksın.
Sigara sadece sana zarar vermiyor. Dışarı üflediğin sigara dumanı eşinin, dostunun akciğerlerine iniyor. Ve onları da riske atıyorsun.
Buraya kadar konuştuk biraz da çözüm önerelim değil mi?
Oruç tutabilirsin mesela. Oruç açlığa sebep olur. Sen her ne kadar sigarayı düşünürsen oruç bunları bastırır. O açlık hissini yaşarken yemekten başka bir şey düşünemezsin. Sigara, bira vs. saymıyorum bile.
Bu nedenle oruç tutmak etkili olabilir güzel kardeşim.
Mesela yardım alabilirsin. Bunun için bir çok vakıf var. Yardım almaktan çekinme. Ölümü düşün. Mesela yardım almazsan yarın uykunda öleceksin gibi.
Sizin de bir çözümünüz varsa yazabilirsiniz. Böylelikle forumca sigaraya katliam yapabiliriz.
Ölüm çok yakında sigara yüzünden ben büyük babamı kaybettim. Bunu sende yaşama ve yaşatma. Şu an ağzındaki sigara var ya, onu ayağının altına al ve ez. Ezmeye devam et ta ki içilmeyecek hale gelene kadar.
Hatta ağzındaki sigara değil. Gömleğinin cebinde duran sigara paketi var ya. İşte onu al. Yak, küle çevir. Eğer sigara içmiyorsanız ve bırakmak için bir çözüm biliyorsanız konu altına yazabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=y5rita8a9_E
ALLAH YARDIMCIN OLSUN GÜZEL KARDEŞİM. SİGARAYI BIRAKMAN DİLEĞİ İLE. İYİ FORUMLAR.
Edit: Kabul ediyorum SMM panel örneği kötü bir benzetmeydi. İnsan webmaster forumunda olunca aklına böyle örnekler geliyor demek ki.