tihacuM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sadece maaş için bu mesleği seçeceksiniz kesinlikle tercih etmeyin derim. Subay, astsubay, uzman çavuş hangisi olursa olsun, sadece maaşı için tercih edenler fazla durmuyor. Tabii ki bu sınıfına bağlı lakin yeri gelecek aç,susuz kalacaksın yeri gelecek yanında ki arkadaşın gözlerinin önünde şehit düşecek veya gazi olacak. 2 senede sadece 10 gün izin kullandım pandemi ve harekatlar dolayısı ile. İyi düşünün öyle kararınızı verin, maalesef bu iş dizilerde,filmlerde göründüğü gibi değil. Umarım hak ettiğiniz konumda olursunuz hocam, hakkınızda hayırlısı olsun.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bu iş her ne kadar gönülden olsa da hayatta bazı eşyaları, evi, arabayı almak içinde maaş önemli bir durumda. bir çok sefer kilodan ya da boydan(boy kilo endeksi tam olsa da, Boyu kısa kiloyu yüksek gösterselerde) mülakatlara girdim. hayatımı asker olmak için adadım 4 sene düzenli spor, düzenli yemek, yasaklar, Asker gibi hareket etme, belli bir disiplin her seyi yoluna koymuştum, ancak aile pek istemedi ve yoluma taş koyup sanayiye gitmem gerektigini söyleyip baskı kuruldu. Ben inanıyorum ki bu dunyaya asker olarak geldim. Disiplin ve düzen için geldim.