Geçmiş olsun, garsonluk zor bir iş. Sırf garson olmamak için çokça web sektoründe kendimi gelistirmek icin sabahladığimı hatirlıyorum. İşe gidiyordum, zaten işten çıkmam gece 2 civarı oluyordu. Sonra sabaha kadar web sitelerle uğraşiyordum. Uğraşlarimin hiç biri ticari değildi hepsi kendime bir seyler katmak içindi. Hatta bazen çalıştığım yerden eve gitmeye vakit kaybetmemek için laptop'u yanımda götürüp orada sabahlıyordum. Elbette çalıştığım yerin müdürü her şeyin farkındaydı bana biraz fırsat tanıyordu ancak patronla aramızda ciddi sorunlar vardı. Müdür olan bir yerde patron benim muhattabım olmamalı aslında ama iş bilmeyen adamlarla çalışmak böyle bir şey. Patron istiyordu ki ben hem temizlik yapayım, hem garsonluk yapayım, hem baristalık yapayım. Hadi yaptım desem bu sefer hepsini aynı anda yapmamı ve her işin eksiksiz olması beklentisine giriyordu. Eleman almak yerine köle çalıştırmak gibi bir anlayışı vardı. Neyse geçmiş gitmiş günler. Bir gün geldi ve dedim ki tamam artık ben web sektöründe freelance çalışacağım. O dönem bir küçük kredi çekip mevcut borcumu kapatıp, cebimede biraz pqra ayirdim. Her şey planlanmış hatta müdürüme bile üstü kapalı çıtlatmıştım. Ben gidiyorum, artik calismayacagim dediğimde beklenmedik olaylar oldu. Patron beni odasına çagırip hakaretler etti. Benimde ağzım çok bos durmadi acikcasi. Tabi ben bu tarz sorunları her ne kadar ön görmemiş olsamda planlıydı her sey, içeride 100 tl kadar pek önemsenmeyecek (dava bile edilemeyecek) bir tutar param kalmıştı. Neyse çok uzattim. Yapacağiniz sey şikayet etmek hocam. Adliyeye gideceksiniz arabulucuya başvuracaksiniz size ücretsiz avukat sağlayacaklar. Avukat sizin arabulucunuz olacak ve karsilikli olarak anlasmanizi sağlayacak, eğer ki karsi taraf arabulucu ile görüşmeyi reddeder veya paranızi vermeyecegini soylerse iş davaya dönüşür. Bu da en aşağa 600 tl civarı bir dava masrafı doğurur size. Davayı kazanınca yaptığınız bu 600 tl civarı karşı taraftan alacaksınız. ancak dava 2 yıl daha sürebilir.