Merhabalar antalyada bir x iş yerinde çalışmaya başlamıştım 5 gün önce,
bana sabah 7de başlayıp akşam 5de bırakacaklarını, ilk 2 hafta deneme olarak başlayacağım için sigortam olmayacağını söylediler, ama bazı durumlarda da sürenin daha aşağıya ineceğini söylemiştiler, ben garsonluğuma güveniyordum 2 günde tamamdır diyordum kendi kendime, neyse beni aradılar başla diye, girdim işe, 1.5 2 aylık elemanların sigortasız olduğunu öğrendim, sabah 7 giriş akşam temizlik o bu derken 6 gibi çıktığımı üstelik her gün 60 lira, kalanı ay başı (asgari ücret) şeklinde yatırılıyormuş. bayramlarda 100 lira alınıyormuş, 2 haftadan sonra beğenilmeyen kişiye 14×60 dan başka para verilmediğini öğrendim.
Aklımda ilk günden beri çıkmak vardı ama bana güvenip eleman almadılar vs diyerek bu gün bayramdan sonra çıkmak istediğimi söyledim, ve bana şef (ordaki kasaya ve eleman işine bakan) kişi,
hepiniz çıkmak istiyor s*********gidin, mehmet şimdi çıkabilirsin gibi gevşek ve tamamen resmiyetten uzak bir şekilde cevap verdi, bende çantamı alıp çıktım, size sorum hem bana edilen küfürü(en az 4 şahit var) hem sigortasız işçileri hemde içeride kalan para haklarımı nasıl kurtarabilirim?
Aklımda cimer var, cimere giden şikayetler çözüm sağlanıyor mu?