3 yıldır zabıt katibi olarak görev yapıyorum, ilçe adliyesinde görev yapıyorum, kendi durumumu anlatayım biraz
Türkiyede eşi benzeri yoktur sanırım aynı anda
5 mahkemeye bakıyorum. Dosya sayım az ancak çeşitlilik çok fazla

Şuan 450 dosyam var. Toplam adliyede mahkeme kaleminde 2 katip olarak görev yapıyoruz. Her hafta 1 kişi 7 gün boyunca nöbet tutuyor, Yani 1 hafta nöbet 1 hafta nöbetsiz çalışma yapıyoruz, adliyede yatıp kalkmıyoruz ancak bir mangala bile gidemiyoruz, yakalama gelir, sevk gelir, ifade alınması gerekir, şüpheli ölüm olur ölü muayene gidilir, hemen adliyeye geçiyoruz. yani 8-5 mesai bizde yok

sabah 8 de başlıyoruz doğru ancak akşam 7 den önce çıkamıyoruz, 2018 den beri dini bayramların hepsinde ben nöbetçi oldum, hala nöbetçiyim, akrabalar unuttu beni artık

1 yıl mübaşirsiz çalıştığım zamanlarda oldu mesaiden çıkıp eve gidip yemek yiyip gece 9 da adliyeye gidip 12'ye kadar evrak taktığım zamanlarda oldu, duruşma sırasında hem yazıp hem de dışarı çıkıp tarafları bağırdığım da oldu, yani bazı kurumlarda memurluk rahatken bazı kurumlarda çok yoğun geçiyor, halimize şükür yine 4200 olan maaşımız 4500 tl oldu bu ay itibariyle