Babam polis, devlet memuru mu emniyet güçleri olarak mı görürsünüz bilmem ama kısaca özet geçeyim.
Aylık 160 saat çalışma ❌ Ek görevlerle beraber 250 saatten fazla görev yapıyor. Yol yemek tüm haklarınızı eksiksiz alırsınız
❌
Burada tam olarak ne dediğinizi kavrayamadım ama yol parası gibi bir şey verilmiyor, yemek de keza aynı şekilde. Yıllık izinlerinizi kesintisiz alırsınız
❌
Hayır, geçen yıl 26 gün izni yandı kullanamadığı için. İstediği gibi izin alamıyor maalesef. TR şartlarında çok büyükşehirler hariç iyi bir maaş + ayın 15inde anında maaş yatar
✔️ Evet, stabil ve devamlı hatırı sayılır bir geliri var.
Kısaca benim gözümden
❗️ Sosyal aktivite 0. bir gün gece göreve gidiyor ertesi gün öğleye kadar yatıyor. Sonraki gün de gündüz gidiyor. Adamın hali kalmıyor zaten. ❗️ Kendini bir şey zanneden yöneticiler ile uğraşmak zorunda. Birinci dereceden akrabanın cenazesine zar zor izin aldığını hatırlıyorum.
❗️ Ne düzgün bir misafirliğe gidebiliyoruz ne de misafir kabul edebiliyoruz, çalışma saatleri allak bullak ve yıpratıcı.
❗️ Emniyet içinde sorunlu insanlar yüzünden insanların polise bakış açısından pek bir çevresi yok. Üzücü.
❗️
Paramparça aile düzeni var. Mesleği sebebiyle sinirini benden çıkarabiliyor canı sağolsun. ❗️ Bayram, tatiller vs. hiçbir mesai yapmadığı gün yok. (ücretsiz izin dışında)
Not: Eğer polis olunmayacaksa memurluk güzel bence
Hocam anlattığıniz kadar zor ama inşallah polis olurum