Kardeşim insanların seni ciddiye alabilmesi için at gözlüklerini atıp amigoluk yapmayı bırakman lazım.
Belediye sana ne satıyor?
Su ve toplu ulaşım.
Belediye'nin su ve toplu ulaşım dışında fiyatına zam yapabileceğin bir şey var mı ki sen zamları belediye yapıyor diyorsun?
Diğer yandan ulaşım maliyetini ne belirliyor? Akaryakıt fiyatları. Belediyelerin akaryakıt fiyatlarını belirleme, dolar kurunu belirleme imkanı var mı?
Eğer akaryakıt fiyatları artıyorsa ve salgın yüzünden otobüslere az insan alınıp sefer sayısı arttırılıyorsa belediyeler de zam yapar.
Su fiyatına gelince Allahın suyu bedavadır.
Senin para ödediğin şey dağın başındaki o suyun 30-40km mesafeden alınıp, arıtılıp, pompalar ile senin evine ulaştırılmasıdır.
Peki su arıtma tesisleri ve su pompaları iman gücü ile mi çalışıyor yoksa dua ile mi?
Elbette elektrik ile çalışıyor. Elektriğe zam geldikçe, dolar fiyatı arttıkça arıtmada kullanılan kimasalların ve pompaların harcadığı maliyet artar.
20 senedir devleti yöneten adamların ülkeyi getirdiği çıkmazı görmezden gelip hayat pahalılığını 2-3 belediyeye yıkmaya çalışmak için insanın ya bilişsel bir eksikliği olması lazım ya da 20 senedir arpalanan ve iktidarın iktidarda kalmasından cebine çıkar sağlayan biri olması gerekir.
Çünkü iddia ettiğin gibi dünya ekonomisi falan çökmedi. Tüm dünyada dolar değer kaybederken bizde değer kazanıyor. Fazla ahaber izlememeni öneririm. Gerçek hayatla bağını koparıyor insanın.
hakaret vari at gözlüğü muhabbetini bi bırak istersen beni kaale alsan ne yazar almasan ne ,belediyenin yaptığı yüzde 80 lik zam için elli tane bahane saymışsın ama ekonominin bu durumda olmasının nedenini bi yazmamışsın ben söylümmü ,tüm dünyanın ekomomisi bitik durumda abd bile haybeye dolar bastı yakında ülkeler çöküşe başlıacak,2 yıldır süren pandemi var,sen bunları görmezde iktirarı suçlamayı işmi sanıyorsun,bütün esnaf kepenk kapatmış müşteri alamamış neden pandemi yüzünden, he işte diyoruzki Allah tan bu iktidar varki ucuz atlatıyoruz,ve inatla ısrarla inanılmaz aşağlayacı sözler ediyorsunuz ahaber izlediğimi nerden çıkardın mesela ,mesela sizin gibi düşünmeyenleri arpalanmakla maaşlı trol olmakla suçluyorsunuz,siz bu kafayla gidin kardeşim insanllrı böyle aşağlamaya küçük cahil görmeye devam edin sonrada kendinize saygı bekleyin ,şu yazdığın bir yorumda bana yapılmış 3 tane hakaret var ,yakışıyormu senin gibi düşünmüyorum diye arpalanmakla falan suçluyorsun,her neyse kim ne derse desin o muhalefetteki zat olsaydı başımızda bu pandemide balık gibi kokardık şükür ucuz atlaıyoruz