Merhabalar, bildiğiniz gibi her geçen gün yüklü yüklü zamlar gelmekte. Elektrik, su, doğalgaz, LPG, Benzin, Ötv vb. ve bu zamlar düşük zamlar da değil %35 e varana kadar sürekli kendilerini güncellemekte.
Bildiğinzi üzere Fransada bir benzin zammı olmuştu ve halkın %72si sokağa dökülüp isyan etmişlerdir. Neden ülkemizde kimse zamlara gram ses çıkartmıyor? bana bu çok garip geliyor. 1 ay önce yaptığımız market alışverişi ile şimdiki market alışverişi arasında dağlar kadar fark oluyor.
Neden böyleyiz? çok mu korkuyoruz? niye kimse sesini çıkartmıyor?
bana bu çok garip geliyor. İsyanım aktif hükümete değildir genel yapıya kızgınım. Kim olursa olursan başta bu zamlar normal mi sizce?
Adamlar azıcık benzin zammında ülkeyi ayağa kaldırdılar ya.
1.5 ay önce 3.25 den aldığım LGP şuan 4.50 - 4.60 lara kadar çıkmış böyle saçmalık mı olur ? bu kadar büyük zam olur mu
Fikirleri merak ediyorum nereye kadar böyle gidecek?
Konu siyasi bir mesela değil arkadaşlar yaşam meselesi. Gelen doğalgaz elektrik zamlarını kışın çok güzel hissedeceğiz. O zaman ne yapacağız?
Hocam öyle yaşamlara şahit olmaya başladım ki borç içinde yüzen de ekmek almaya parası olmayan kişilere denk gelmeye başladım artık. Şimdi birisi çıkar gelir e borç yapmasaymış diye. Fakat bu borçlar " yaşamak " için yapılan borçlar. Sonumuz hiç iyiye gitmiyor. Kimsede mi Allah korkusu yok. Gerçekten insanlar ekmeğe muhtaç kalmaya başladı. Sokakta gezen çocuğun elinde su şişesi var 5 kuruş parası yok adamlar diyor ki elinde suyun var daha ne istiyorsun. Kafayı yiyeceğim ya. Gözüme uyku girmiyor artık. Biz nasıl bir ülke haline geldik. Hani komşusu açken tok yatan bizden değildi?
hocam komşusu açken tok yatan bizden değil sözü uçtu gitti artık herkes kendi derdine odaklanmış şekilde.