Merhaba, siteminizi anlıyorum. Ben de aynı genellemeyi zamanında makale yazarları ve kurumsal üyeler için kendi kendime düşünüyordum. Ama yanıldığınız bir nokta var;
İktisatta bir teori var "
Nedensellik ve korelasyon diye" şu şekilde açıklanıyor basit örnek ile;
- Yağmurlu havada araçlar daha da yavaş gider, araçlar yavaşlamasına rağmen yavaş giden araçlar daha çok kaza yapar. O halde araçlar yavaşlayınca daha çok kaza yapar.
Burada kurulan nedensellik ilişkisinde bir hata vardır der iktisat.
Araç yavaşladığı için değil havanın yağmurlu olmasından kaynaklı kazalar gerçekleşir.
Ben de diyorum ki; Üyeler kurumsal olduğu için değil hava yağmurlu olduğu için kaza gerçekleşiyor.

Yani nedeni şu. Maalesef şu an dijital piyasada bazı sorunlar var. Tam kurumsallaşamama, beklentinin yüksek olması, hizmet alanın belirli tavır içerisine girmesinden kaynaklı hizmet verenin verdiği hizmeti abarttığından dolayı beklentinin karşılanamaması gibi.. Ama bu malesef ülkemizde dijital faaliyet alanlarının çoğunda var. R10'da değil dijital hizmet alacağınız bir çok yerde bununla ben de karşılaşıyorum.
Neden size kurumsal üyelerden böyle sorunlar yansıyor olabilir? Bence sebebi şu, kurumsal üyeler daha tercih edilebilir olduğu için ve hizmet aldığınız kişilerin çoğu belki de hepsi kurumsal üye olduğu için böyle düşünüyorsunuz. Bir de tam tersini deneyin isterseniz, foruma yeni üye olmuş 3 aylık üyelerden bu hizmeti alın oranları karşılaştırın.
Yukarıda arkadaşlar yazmış, platin üyeler şöyle şu üyeler böyle falan diye

Ama nedensellik ve korelasyon hatası var. Sorun çok daha farklı bence. Bir kurumsal üye olarak siteminizi anlıyorum. Ancak yine de haklı bulmuyorum.