Peace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda tamamen sıfırım.

Elimde sadece ahrefs hesabı var.
Bana adımları anlatabilecek söyleyebilecek var mı? keyword araştırmasını gerekirse aylarca yaparım ama nerden başlayıp neleri araştırmam gerekiyor bir fikrim yok.
Araştırma yaptım bununla ilgili ama her kafadan ayrı bir ses çıkıyor bilgileri birleştirip yoluna koyamadım bir türlü. Musait olan ve bana adımları kısaca özetleyecek varsa çok sevinirim.

Niche site ya da herhangi bir site almak istemiyorum kendim açmak istiyorum. Lütfen konumda sitelerinizin tanıtımını yapmayın teşekkürler.
EmrullahERTAS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
izninizle takip ++
https://www.r10.net/google-optimizas...ilmalidir.html
Bir türlü cevap alamadım hala.
Sürekli Rakip analizi yapılmasını söylüyorlar ama neyin nesin analizi yapalım?
Şimdi xxxx kelimeli bir anahtar kelime seçtiniz bu niche olur veya olmaz o sizin bileceğiniz şey, rakip analizi yaparken ilk sayfayı referans alırsınız. Anahtar kelimeniz ile ilgili arama yaptığınızda ilk sayfada ilk 5 diyelim ( Siz ilk sayfanın tamamını da inceleyebilirsiniz.) incelersiniz.
Nasıl incelersiniz;
Anahtar kelimeyi nerelerde nasıl kullanmış,
Kaç kelimelik bir makale yazmışlar (Genellikle biraz daha fazlasını yazmanızı önerirler),
Makaleyi yazan kişi konuyu nasıl ele almış ( Birisi bir arabanın özelliklerini anlatırken motordan başlar birisi dış görünüşünden diğeri egzozdan değişkendir. )
Yazılan makaleler için nerelerden backlink almışlar ( Büyük ve otoritesi olan siteler bunu pek yapmaz fakat yeni açılmış yada makaleye göre seo çalışması yapmış kişiler kendi anahtar kelimeleri ile ilgili backlink almaya çalışırlar bunlara bakabilirsiniz.),
Makalelerde alt anahtar kelimelere ne kadar çalışmış, hangi alt anahtar kelimeleri kullanmış (Semartik Uyumlu Makale Yazımı ile ilgili konulara bakabilirsiniz. Anlatmak istediğimi çok daha geniş bir şekilde anlatanlar vardır.)
Rakip analizi genel olarak bunlarla alakalı daha fazla şey var fakat bunları araştırarak internette de bulabilirsiniz. En önemlileri (benim için) bunlar oluyor.
Niche konusunda pek bilgim yok sadece araştırıyorum bir çok ayrıntısı olduğunu biliyorum bir kaç arkadaş R10'da bununla ilgili yazılar yazmıştı ama genel anlamda,
Kelimenin aranması az ( Bu kimisi için 100-1000 iken kimisi için 1000-10000 arası oluyor )
tbm'si fazla (Tıklama başı maliyeti fazla),
Rekabeti düşük ( Semrush'da rekabetlere bakılabiliyor)
Google'da aratıldığında çıkan sonuçların sayısı belirli bir miktarda olması lazım ( Tam rakamı hatırlamıyorum yanlış bir şey söylemek istemem R10'da biraz araştırma yaparsanız onu da bulabilirsiniz )
Eğer rakipleriniz varsa rakiplerinizin yazısının güncel olmaması gibi tercih sebepleri var.
Tabi burada anahtar kelimenin'de anlamının geniş olmaması lazım. Mesela hastalık kelimesi olmaz, kadın hastalıkları olmaz, Miyom hastalığı olabilir. Bu sadece bir örnek demek istediğim seçilen kelimenin belirli bir konuya hitap ediyor olması. Espirisi de bu aslında yani Miyom hastalığı ile kaç tane içerik çıkartabilirsiniz ki 10-20 belki 50 tane olmazda hadi oldu de belki farklı türde etkileri olan veya evreleri olan bir hastalıksa olabilir. Yani yazıyı yazacaksın düzgün bir şekilde daha sonra sürekli içerik üreteyim aman bu gün yazı yazmadım gibi durumlar olmayacak
Bunları karşılıyorsa Niche olarak adlandırılıyor.
Bunların dışında bir çok özelliği daha karşılıyor olması gerekebilir ama ben tam niche konusunda bilgi sahibi değilim yukardaki yazdıklarımın bir çoğu R10'da Niche ile ilgili okuduğum içeriklerden aklımda kalanlardır.