ONCELIKLE BEN KIMSEYE AMAZON'A GIRIN HEMEN PARA KAZANACAKSINIZ DEMEDIM. BOYLE BIR IMKAN VAR DEDIM, KIMSEYE BIR SEY DE VAAT ETMEDIM. IMKAN VAR, OYUNU KURALINA GORE OYNAYAN KAZANIYOR, SADECE BUNU BELIRTTIM. VE BUNU YAPARKEN DE HIC BIR BEKLENTI ICINDE OLMADIGIMI ALTINI CIZE CIZE VURGULADIM.
Kisa kisa cevap vermek gerekirse;
1. 3 aydir satis yapiyorum ama amazon isini daha uzun suredir biliyorum, cunku surec icinde cok okuyup arastirdim.
2. urun satmak icin foto cekmeye gerek yok. binlerce satisim var 1 tane bile foto cekmedim, kendi listing'imi olusturmadim. kendi markami satmiyorum ki foto cekeyim.
3. fatura / fiş konusunu oyle kompleks anlatmssiniz ki sanki uluslar arasi ticaret anlasmasi

amazon faturayi sahte urun olmadiginda suphelendiginde ister, fisi verseniz yeterlidir. defalarca denendi, hic birinde sorun olmadi.
4. prep center'la da calisan yakin cevremde insanlar var. bahsettiginiz rakamlarin ceyregini oduyorlar. siz arastirmalarinizi eksik yapmissiniz, uzgunum.
5. Çin'li amerikanin yarisina mal satiyorsa, Turk de 10da 1ine satsin olmaz mi?
6. Oradaki kuru gida ornegini konuya yazan arkadasa ornek olarak verdim, ben gidin kuru gida satin amazonda demedim. elimizde bunlar var nasil satariz dedi, ben de toptancilarla iletisime gecin dedim, lutfen yazilari eksik okumayin

7. surekli abd'de yasiyorsunuz ornegini hatirlatmaya gerek yok, hayatinda turkiyeden cikmamis, ingilizcenin i'sini bilmeyen tanidiklarim hem amazon, hem etsy, hem ebay hem de kendi sitesinden satis yapip yilda 1 milyon dolardan fazla ciro yapiyor. Adam benim kazandigimin 10 katini kazaniyor, o turkiye'de ben ABD'deyim. simdi bu durum dezavantaj mi?
8. ben kimseye gidin hesap acin, paranizi akitin demedim. hem bu konuda hem de bir onceki konuda ucretsiz iceriklere bakin dedim. bedava tonlarca egitim var, acip izleyin dedim.
9. sizin amazon isi yapmayi birakmaniz bence isabet olmus, cunku cozulmesi o kadar basit olan adimlari bile bu kadar buyuk problem gorerek basariya ulasamazsiniz.
Tekrar belirtmekte fayda goruyorum, mesajlarimi yanlis anlamayin, tartismak icin yazmadim ama bu kadar karamsar da olmayin
Bundan sonraki kisimda ikili diyaloga girmemesi adina uzatmak istemiyorum, ama dilerseniz bu sohbetin devamini PM'den yapabiliriz, vakit oldukca sohbet etmekten keyif duyarim, belki de engin tecrubelerinizden faydalanma imkanina sahip olurum
Turkiye'den yapmak mumkun hocam, yapanlar var.
tek basima yapiyorum hocam, kar orani urune gore degiskenlik gosteriyor, ortalama yuzde 30-40 civarinda.
Bir ustteki mesajimda yazdiklarim aslinda size de cevap olacak nitelikte, o yuzden o kismi okursaniz sevinirim

ek olarak, kimse gaza gelip parasini oluk oluk harcamasin, hep vurguladim, bir kez daha vurguluyorum, ucretsiz kaynaklari okuyup izlesin herkes.
Pazar buyuk, rakipler saglam ama bu iste para var mi? VAR. E zaten kolay olsa, herkes yapar.
Yanlis anlasilmamak adina bir kaynak belirtmiyorum cunku soyleyebilecegim en ufak bir seyde egitim satiyor diyecek bir güruh var

daha once de belirttim, ucretsiz kaynaklari izleyin, okudukca izledikce ufkunuz gelisecek, yotube udemy tarzi platformlardaki ucretsiz kaynaklara bakabilirsiniz.
grafikteki inis cikislarin sebepleri farkli urunlerin farkli zamanlardaki stok durumuna gore degisiyor. fiyat degisimleri yapilan anlar da oldugu oluyor.
hem FBA hem FBM.
hocam, okudukca izledikce sorular sordukca geliseceksiniz, gelistikce kendi yolunuz cizilecek.
Ben TR'de yasamiyor olabilirim ama TR'de yasayip bu kazancin 10-15 katini kazanan tanidiklarim var. Kazanmak isteyen insan şart şurt dinlemez, bir yolunu bulur.
2 konuda da yazilan onlarca cevabin ve gelen onlarca mesajin arasinda ne demek istedigimi tam anlamiyla kavrayabilen tek insansiniz
Private label derken neyi kastettiginizi anlayamadim hocam, biraz acar misiniz? diger soruya cevap olarak da, donemsel olarak degisiyor.