Merhaba,

Hosting kaynaklı bir problem yaşandı ve yeni server kurularak yedeğimiz farklı bir servere kuruldu. Öncesinde hiçbir sorun yaşamazken, yeni servere geçtikten sonra siparişin 3. aşaması olan siparişi onayla alanında mail kaynaklı hata aldık:

SyntaxError: JSON Parse error: Unrecognized token '<'
parsererror
<br />
<b>Fatal error</b>:  Uncaught Exception: Error:  (0) in /home/HOSTADI/public_html/system/library/mail/smtp.php:90
Stack trace:
#0 /home/HOSTADI/public_html/system/library/mail.php(142): Mail\Smtp-&gt;send()
#1 /home/HOSTADI/public_html/catalog/model/tool/pro_email.php(847): Mail-&gt;send()
#2 /home/HOSTADI/public_html/vqmod/vqcache/vq2-storage_modification_system_engine_loader.php(256): ModelToolProEmail-&gt;generate(Array)
#3 /home/HOSTADI/public_html/system/engine/proxy.php(47): Loader-&gt;{closure}(Array, Array)
#4 /home/HOSTADI/public_html/storage/modification/catalog/controller/mail/order.php(317): Proxy-&gt;__call('generate', Array)
#5 /home/HOSTADI/public_html/storage/modification/catalog/controller/mail/order.php(34): ControllerMailOrder-&gt;add(Array, '1', 'Banka Havalesi/...', true)
#6 /home/HOSTADI/public_html/vqmod/vqcache/vq2-storage_modification_system_engine_action.php(79): ControllerMailOrder-&gt;index('checkout/order/...', Array)
#7 /home/HOSTADI/public_html/storage/modification/system/engine/event.php(67): Action-&gt;execute(O in <b>/home/HOSTADI/public_html/system/library/mail/smtp.php</b> on line <b>90</b><br />
Akabinde farklı yedekleri kurdurdum, serverde ayar kontrolü sağlattım fakat hiçbir şekilde düzelmedi. Son çare olarak PHP Mail olarak seçtim ve hata almadan sipariş oluşturuyor sistem.

Sorularım şu şekilde:
1) SMTP hatasını normalde almazken, aynı ayarlarla birlikte yedek kurulduktan sonra hata vermesinin sebebi ve çözümü sizce nedir? Değişen tek faktör serverin tekrar kurulması.
2) PHP Mail kullanmanın bir dezavantajı var mıdır? Kontrol sağladığımda hem ana mailimize, hemde müşteri mailine sipariş maili ulaşıyor.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.