Bu mantıkla bakarsan temel ihtiyaç barınma zaten karşılanıyor, Yeme-içme de var, boşaltım da yapıyordur. 120 lirası da cebinde kalır, aslında ülke ekonomisi de çok iyidir. Herkes barınsa, yese-içse, s*çsa gül gibi geçinir gideriz ülkece.
Hocam anlatamadım galiba çok basit sigara adında tüketilen insana zarar veren bir şeyden bahsediyoruz. Temel ihtiyaç kavramı yemek yemeden yaşayamazsınız bunu anlatmak için kullandım. Ülke ekonomisi temel ihtiyaçlarını yerine getirdiğinizde iyi olmaz. Ülke ekonomisini konuşmayalım, çünkü berbat bu konuda bir tartışmaya girmek pek istemiyorum. Yemek yiyor olduğunuz yaşabildiğiniz anlamını verse de sizinle aynı şartlarda çalışan kişi Finlandiya'da sizden yılda 50 gün daha az çalışarak daha çok alım gücüne sahip olan bir dünyada yaşıyoruz. Yani hem ondan fazla çalışıyorsun, ondan daha az tatil hakkın var, hem de ondan daha az paran ile bir şey alabiliyorsun. Böyle bir yerde yaşıyoruz... Adamlar AB ülkelerinin bazılarında çalışma saatlerini 45'den 38 e çekiyor bazıları 35'e çekmeliyiz insanların yaşam hakkı var diyor. Bizim ülkemizde insanlar 60-70 saat çalışıyor ve bir araba almak için 5 yıl çalışıyor....
Benim demek istediğim bir insan sigara içmeyi öncelik olarak yemek yeme ihtiyacının önüne koyuyorsa herkes bu önemsemeyi yapmaz. Benim ailemde de sigara içen insanlar var, benim için sigara öncelikleri 0 önem de. Ailem de ki kişi aç olsa para veririm, ancak sigara için 50 kuruş istese vermem çünkü 1 kendini, 2 etrafındakileri pasif içici olarak zehirleyen bir madde için 10 kuruş dahi vermem.