Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Hocam o kişi devlet dairesinde vs. çalışmıyor ve bu güzel aydınlatma metniniz için teşekkkür ederim 🙏.
Bende birkaç araştırma yaptım bu konuyu açmadan önce ama yine de sizlere bizzat sormak istedim.
Benim edindiğim bilgiler (kaba taslak olarak);
29 yaş altındaki kişi 21 bin TL'ye ulaşmamışsa ve sürekli olarak işte çalışmıyorsa o kişiye vergi kesilmiyormuş. ( birkaç kaynakta ve r10'da başka konularda gördüm bunu )
Ayrıca bu fatura olayı için vs. şirket açıp, öyle fatura kestirmekte gerekiyormuş.
Buna hitaben " benim kazandığım para zaten günde (iş alırsam) en fazla 100 TL zaten. Ben neyime güveneyim de şirket açayım ya da fatura için bir sürü şeye kazancımdan büyük tutar ödeym" diye düşündüm.
Şimdi vergi cezasınıda almaya da mecbursun diyeceksiniz ama dediğim gibi kazandığım para öyle dağlar kadar değil ki ben ödeyim o parayı.
Olmadı bırakırım bu işi devamli çalışacak değilim zaten.Yaklaşan bir üniversite sınavım var.
Ayrıca Grafik Tasarım bölümünde olup, bir kuruş daha fazla kazanayım diye asılsız bilgi yaymayalım lütfen.
Şimdi hocam aslında sizin belirttiğiniz 21bin Tlik olan kısım yok hiç bir madde geçmiyor ama şöyle olursa diyelim anneniz birşey yapıyor ve siz onu internette satıyorsunuz o sayılmıyor belli bir miktara kadar ev işi olduğu için ama dediğiniz durum yok bir tane şikayete bakar sizin ceza yemenize aslında ceza yemeniz bu kadar basit ama yiceğinizi sanmıyorum uni sınavından sonra ağırlık verin birşeyler yaparsanız eğer şirket açarsınız