furkanture adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer konunuza nitekim kısa bir şekilde yazmıştım bu konuya aynı metni yazayım. Siz Amerika'da yaşıyorsunuz. Amerika'da yaşayarak bu kadar ciro yapmanız gerçekten çok çok az. Türkiye'de bu işi uzun süredir yapan birisi olarak uzun uzun yazıyorum. Sonra girince pişman olmayın üzülmeyin.
Arkadaşın yaptığı şey arbitraj kısacası 3 e aldığı ürünü amazonda 6 ya satıp amazon komisyonunu çıkartıp geriye kalan karı kendisi alıyor.
Bu iş türkiye'den neden mi yapılmaz size bunu anlatayım.
Bir ürün buldunuz. Bir kere almak istediğiniz zaman ABD üzerindeki çoğu site sizin türk kredi kartınızı kabul etmeyecek. Bloke koyacak ödemeniz provizyona düşüp iptal edilecek.
Hadi ürünü aldınız diyelim. Amerika'da bir yeriniz var mı? Yok... Bir ara depoya göndereceksiniz ara depo diyecek ki ürün başı 1$ barkod ücreti 1 $ kutu ücreti
bazen diyecek son kullanma tarihi gerekiyor ürün başı 1 $ onun ücreti etti sana 3 dolar masraf. Bu masraf haricinde kutunuzun desi boyutuna göre amazon'a ödediğiniz bir kargo ücreti var. 6$ fiyata aldığınız bir ürüne 3.5$ hazırlık ücreti ödediniz. Ayrıca ürünlerin fotoğraflarını çektirmeniz ve saklamanız gerekiyor. İleride bir gün amazon sizden herhangi bir ürün için fatura veya fotoğraf sorabilir.(Özellikle Amerika dışında yaşıyorsanız bu kesinlikle yaşanacaktır.) Ara depocunuz size fotoğraf başı 5$-10$ gibi saçma sapan rakamlar iletecek. Üstüne bide sattığınız ürünü sizden görüp aynı ürünü alıp satacak. Ve maksimum 1 ay sonra bulduğunuz ürünün karlılığı bitecek.
6$ aldığınız bir ürünün amazon depolarına gitmesi için size maliyeti 9-10 dolar olacak.
10 dolarlık ürünü 20-25 e satıyor olmalısınız ki amazon'un komisyonları çıkınca size para kalsın.
Üstüne bir de size 10$ maliyeti olan ürün 30 gün sonra iade geldiğinde ürününüz çöpe gidecek ve ürün satıyorum para kazanıyorum diye düşünürken zarar ettiğinizi anlayacaksınız. Ek olarak aylıkta 40$ mağaza ücreti bulunuyor.
Kısaca amazon işinde kendi ürününüzü üretip o şekilde satarak başarılı olabilirsiniz. Arbitraj işi Amerika dışı için tamamen hayal. Bir ton eğitimci var hiçbiri adam akıllı para kazanamıyor danışmanlık satıyor. Neden danışmanlık sattıklarını düşündünüz mü?
Hocam bahsettiginiz engellerin hepsi aşılacak şeyler.
1. Turk kredi karti demissiniz, burada sirket kurup kendi kartini alanlar var sirket uzerine. o engel aşılır.
2. Prep center'lar o bahsettiginiz ucretleri almiyor. siz kimle konustunuz bilmiyorum ama urun basina 1 dolar, barkod basina 1 dolar cok ucuk maliyetler. genelde 10-20 cent aliniyor. Amazona gonderilen kargolar da toplu gonderildigi icin urun basina 6 dolar tutmasi gibi bir ihtimal soz konusu olmaz (tabi kocaman masa falan gondermiyorsaniz..)
3. fotograf cekmeye gerek yok. arbitraj yapiyorsaniz,... madem ki biliyorsunuz bu konulari... fotograf cekmeye gerek olmadigini da biliyor olmaniz gerek cunku var olan listing'lere giriyorsunuz.
4. fatura vs. soracak olsa amazon neden faturayi ibraz etmekte sorun yasiyorsunuz ki? siz faturayi tutmak yeirne neden cope atmayi tercih ediyorsunuz?
5. bahsettiginiz maliyetler cok yuksek maliyetler. yazdiginiz rakamlar gercek olsa, kimse bu isi yapamaz.

ELIN ÇİN'LISI OTURDUGU YERDEN AMAZONU BABASININ TARLASI GIBI ZAPTETMIS, HER URUNU SATIYOR AMA BIZIM TURKLER MALESEF KI HERSEYE ZOR DIYOR. UGRASMADAN EMEK VERMEDEN BURDAN PARA KAZANILMAZ, UNUTULMAMALI KI BU BIR IŞ.

Not: Mesajim kesinlikle tartisma amaciyla yazilmamistir, bilgi vermek icin yazdim, lutfen yanlis anlamayin @furkanture;