Arkadaş belirtmemiş ama ben gördüğüm kadarıyla merak edenler için KENDİMCE yorumlayayım.
ABD kazancı görünüyor (Gerçekse eğer art niyet yok

) ABD pazarında satış yapıyor demektir. Büyük ihtimalle dropshipping değil.
Geriye farklı seçenekler kalıyor. FBA şeklinde yapılıyorsa muhtemeler brand register yaptırmış olabilir yani kendi markasına ait ürünler olabilir. Diğer seçenek arbitrage olabilir yani başka mağazalardan alıp amazonda satıyor olabilir.
Ya da marka olmadan zaten hazırda çok satan bir listeye girmiş olabilir.
Tabi bunlar benim yorumum. Ancak bu kazançlar arkadaşın söylediği gibi hepimizi heveslendirse de öyle hemen çat pat olacak bir iş değil. Eğer FBA ise zaten bir miktar dolar cinsinden sermaye gerekir bana göre en az 10k$ en az. Diğer seçeneklerde de zaman çok iyi araştırma ve yine dolar cinsinden yazılım ücretleri gerekecek orneğin tacticalarbitrage için aylık 180$ dı en son sanırım.
Amazon çok güzel bir pazar evet çok kazançlı ama bir o kadar zor hatta aşırı zor. İnanılmaz bir rekabet mevcut. Çok çok uyguna ürün temin etmeniz gerek. Ürünü çok satan bir listeye dönüştürmek ya da zaten satan bir listeye girmek ve rekabete dahil olmak çok büyük riskler barındırıyor. Giriş maliyetleri vs çok iyi araştırılmalı bence.
KENDİMCE TAHMİNLERİM
Evet ABD pazarı ama bu iş sadece ABD'de yapilacak diye bir kural yok, amazon'un 9 farkli ulkede satisi var su an. Satilan urunlerin arasinda depodan kargo da var, FBA de var, dolayli satis da var.
FBA'de satis yapmak icin brand registry falan gerek yok hocam, bu işler oyle karmasik degil. inanin icine girince insan anliyor, koca amazon bu muymus diyor kendi kendine
Bu arada, benim baslama sermayem 500 dolardi. Dediginiz gibi ucret odenen yazilimlar var fakat bunu ucretsiz de yapabilirsiniz, kaldi ki ben insanin yazilimdan ziyade kendisi yapmasi taraftariyim cunku arastirdikca daha fazla sey ogreniliyor. ama yazilimlara para oderken detay bilmeden ilerleniyor.
Elbette ki, enine boyuna her seyini arastirmak lazim, tabi ki gulluk gulistanlik degil herkes icin, ama isler dogru yapilirsa bunun 8-10 katini bile kazanmak cok uzak degil.
Bu işte en merak ettiğim olay kargo iadeleri anlatımlara bakınca çok basitmiş gibi gözüküyor fakat öyle mi? İade oranları nasıl? Bu iki soruma cevap verebilirseniz sevinirim 😇 zira internette iadeler tek tuk oluyor ve iade işlemleri 2Dk da halloluyormuş gibi gösterilmekte. Başarılarınızın devamını dilerim 😇💸
kargo iadeleri, calisma sisteminize gore degisiyor, ornegin FBA calisiyorsaniz, iadeniz amazona geri gider. amazon acip bakar urune satilabilecek haldeyse tekrar geri stoga ekler ama satilmayacak haldeyse, istersen istedigin adrese gondereyim der ya da acik arttirma ile (liquidation) satayim der, bu da ortalama urunun degerinin yuzde10'una tekabul ediyor.
kargo iadeleri vs. hep otomatik, musteri sistemden basiyor etiketi, parasi sistemden dusuyor.
Tebrik ederim hocam, başarılarınızın devamını dilerim.
Yalnız bu başarıyı nasıl elde ettiniz ne satarak? Biraz daha tüyo verir misiniz?
Kisacasi şoyle soyleyeyim, pazaryerlerindeki her urun satilabilir, sadece dogru zamanda alip, dogru zamanda satmak gerek, amazonda su anda aktif 495 milyon urunun satisi var.
Hocam biz kendi ürünümüzü kendi şirketimiz, mağazamız vasıtası ile satmak istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz ?
Amazon'a ya da ebay'e ya da etsy'e kaydolup ister kargolari TR'den isterseniz de o sirketlerin depolarina gondererk satis yapabilirsiniz (FBA gibi.)