TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iyi güzel Allah bereket versin lakin yöntem nedir de nasıl kazandınız?
Yoksa bu paraların kazanılabilecegini belirtmek amacıyla mı açtınız konuyu anlayamadım (:
PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunlar afaki muhabbetler, koyarım amazona 10 liralık malı 1 liradan 10 günde piyasanın anasını ağlatırım, koyarım buraya milyon dolarlık satış SS peki ne kazandım asıl olan o değil mi???
Arkadaş belirtmemiş ama ben gördüğüm kadarıyla merak edenler için KENDİMCE yorumlayayım.
ABD kazancı görünüyor (Gerçekse eğer art niyet yok ) ABD pazarında satış yapıyor demektir. Büyük ihtimalle dropshipping değil.
Geriye farklı seçenekler kalıyor. FBA şeklinde yapılıyorsa muhtemeler brand register yaptırmış olabilir yani kendi markasına ait ürünler olabilir. Diğer seçenek arbitrage olabilir yani başka mağazalardan alıp amazonda satıyor olabilir.
Ya da marka olmadan zaten hazırda çok satan bir listeye girmiş olabilir.
Tabi bunlar benim yorumum. Ancak bu kazançlar arkadaşın söylediği gibi hepimizi heveslendirse de öyle hemen çat pat olacak bir iş değil. Eğer FBA ise zaten bir miktar dolar cinsinden sermaye gerekir bana göre en az 10k$ en az. Diğer seçeneklerde de zaman çok iyi araştırma ve yine dolar cinsinden yazılım ücretleri gerekecek orneğin tacticalarbitrage için aylık 180$ dı en son sanırım.
Amazon çok güzel bir pazar evet çok kazançlı ama bir o kadar zor hatta aşırı zor. İnanılmaz bir rekabet mevcut. Çok çok uyguna ürün temin etmeniz gerek. Ürünü çok satan bir listeye dönüştürmek ya da zaten satan bir listeye girmek ve rekabete dahil olmak çok büyük riskler barındırıyor. Giriş maliyetleri vs çok iyi araştırılmalı bence.
KENDİMCE TAHMİNLERİM