Bir çoğu spam yapıyor hocam bunun başarıyla alakası yok. İnsanların vaktini çalmak ile insanlara doyurucu içerik verip sitede tutmak farklı şeyler. Bu sitelerin bir çoğu insanların vaktini çalıyor ve bu hoş bir şey değil. Bunu sen ben yapsak muhtemelen manuel ceza alırız. Ancak bu siteler türkiyede interneti fazlasıyla domine ettiği için malesef ceza almıyorlar. Türkiyede haber sitelerini kaldırırsanız doğru düzgün site kalmıyor çünkü. Googleda buna göz yumuyor. Bir nevi onunda işine geliyor. İnternet siteleri geliştikçe içerikleri güçlendikçe bir gün haber siteleride elenecek.

Mesela "kısa saç stilleri" şeklinde arama yaptınığınızda haber siteleri 2. sayfadan sonra görünmeye başlıyor. Çünkü ilk sayfadaki siteler fazlasıyla güçlü konu hakkında. Aynı aramayı ingilizce yaptığınızda ise"short hairstyles" haber sitesi vs görme şansınız yok çünkü o kadar çok kaliteli sektörel site var ki haber siteleri spam yapsalar bile google izin vermez yükselmesine. (zaten ingilizcede ben böyle haber sitesi çılgınlığı vs karşılaşmadım.)

Söylemek istediğim haber siterleri gibi 200 300 kelimelik yazı yazmak yerine yazdığınız yazının hakkını verin siteyi bu şekilde büyütün. Çok konu açmak yerine içeriğinizi alt başlılar halinde tek konuda doyurucu bir şekilde verin. Doğru şeyleri yapınca eninde sonunda bir yerlere gelirsiniz.