sanalcuzdan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam amacın ne olduğuna bağlı.
Mesela bir dostumun sitesi var konusu mektup, mektup örnekleriyle dolu sitesi sevgiliye mektup vs. Bir makalede bir sürü mektup örneği var kimisi çok resmi kimisi çok samimi ama makaleler uzun olduğu için o konuyla ilgili aranan bir çok kelimeyi makalesinde bulabiliyorsunuz o sebeple sıralaması ve okunma oranları oldukça yüksek.

Bir site var tamamen gelir odaklı niche site,
Cevapları çok kısa makalelerden oluşuyor. Konunun derinlemesine girmen mümkün değil zaten cevap çok kısa evet problem olmaz ya da hayır problem olur gibi sadece yanına 2-3 satır daha ekleyip bu sebepten riskli olabilir gibi bir açıklaması var. Benim sitemden değil başka yerde de okusan alacağın cevap değişecek bir konu değil orada işte teknik, sorulan sorular veya seo devreye giriyor işte ilk sırada olduğun kelimeler trafik sağlıyor. Ekmek yediriyor.

Birde eşim avukat hukuk sitemiz var mesela
Orada verilen bütün bilgiler teknik dolayısıyla yanlış yönlendirmemek için sadece ofisindeki avukatlar tarafından hazırlanıyor. %100 özgün ve %100 açıklayıcı.
Her ne kadar biz avukatlar tarafından hazırlıyor ve başarılı oluyor olsakta, içerik ajanslarından içerik aldığını bildiğim arkadaşlarımız var; yazarı düzgün kaynaklardan araştırmalar yaptığı için problem yaşamadan trafik çekebiliyorlar. Hatta seo araçlardan destek aldıklarından olsa gerek makalelerinde o konuyla ilgili aranan bir çok kelimeyi de geçirip ciddi trafikler sağlıyorlar. Bu trafiklerde onlara potansiyel danışan veya müvekkil kazandırıyor.

Özetle, Burada önemli olan sizin amacınız
Amaç trafik çekip danışmanlık vermek mi ?
Amaç kullanıcıya yararlı olmak amacıyla doğru bilgi vermek mi ?
Amaç trafik çekip reklamdan kazanmaya çalışmak mı ?
Amaç özgün ve kaliteli içeriklerle kullanıcıya güven verip marka bilinirliği kazanmak mı ?
gibi gibi böyle devam eder gider.

Öte yandan seo için konuşuyorum tek faktör içeriğin kalitesi de değil. Spam bile olsa sadece içeriğin başlığında aranılan kelime birebir geçiyor diye, daha önce o başlıktan oluşturan kimse olmadığı için sıralama alan ve ciddi trafiklere oluşan örnekler var. Tamamen sallama bir örnek " Paris Seo Uzmanı " gibi " , " Şans Topu Çeşme Şubesi " gibi, daha önce paris seo uzmanı ya da şans topu çeşme şubesi diye başlık açılmamışsa siz o başlığı açıp içinde alakasız bir şeyler yazsanız da hatta hiç yazı yazmadan spam yapsanız dahi en üstte çıkıyorsunuz. O yüzden sadece amaç önemli.
burda ben size katılıyorum tabi ki amaç önemli. Ancak demek istediğim içerik ajanslarından aldığını bildiğim arkadaşlarım var diyorsunuz. Zaten o yazılar ilgilisine görev olarak veriliyor. Ben tekil şahıslardan bahsediyorum. Evinde benim gibi oturup makale yazıyorum diyip her konuda yazamam. Mesela makale yazarken ek olarak para ile alakalı bir makale de istediler ama yazamayacağımı o konuda bilgili olmadığımı söyledim. Eğer ki yazarım diyip birkaç sitede araştırma yapıp yazmaya çalışsam içi boş bir makale ortaya çıkacak ve hakim olmadığım konu olduğu için araştırma yaptığım sitelerdeki cümlelere benzer cümleler kuracağım mecbur olarak. Bunu da özgün diye pazarlamak etik değil.