siz zaten olayı yanlış anlamışsınız

Ben etik olup olmamasından bahsediyorum. Ne kadar doğru bu işlem? Para veren kişiye ayıp olmuyor mu? Madem copy paste spin yapılıyor neden alıcı para ödüyor? Özgün diye niye satılıyor? Spinlenmiş diye satılsın??? Bunun ************** olduğunu düşünüyorum. Özgün diye spinli makale satılması çok yanlış. Bu sadece Türkçe için değil genel anlamda makale yazımı ile ilgili.
Basit anlamda anlatıyım ;
Her yazan kişi ekmeğinin peşinde , burada kimseyi karalamak yada yargılama kimsenin vazifesi değildir.
Gelelim makale konusuna ;
Bu işi yapmak için okumayı sevmek , araştırmayı sevmek ve bilmek lazım.
Çalıştığım bütün kişilerle yaptığım bir kısa sohbet
1) Sağlık makaleleri kesinlikle yazmam , sebebi 1 kişi bile benim bir yazım hatamdan dolayı canına zarar gelirse bu benim suçum olur ve sağlıkla şaka olmaz.
Biz araştırmayı örnek kelime "kitap" ise direkt kitap diye araştırmıyoruz.
Yan etiketlerine bakıyoruz , okuru konuyu nasıl sevdirebiliriz diye tartıyoruz , teori üretip karalama yaparak gerekli notlarımızı yapıyoruz.
Bu birleşen bilgileri gayet net ve anlaşılır olmasına özen gösterip sürükleyici bir makale çıkartmaya çalışıyoruz.
Araştırma dediğiniz Google alt yapısında yapılıyorsa dork kullanırız.
Diğer analiz araçlarından değerlerine bakarak anahtar kelime basıp anlamsız ve tekrara düşmemek için bir başkasına da okutturuz ki onun da beğenmediği bölümler çıkarsa üstünde çalışırız.
Sanıldığı kadar basit değil , burada 100 kelimesi 2,5 tl
Bionluk gibi diğer platformlarda 2 tl
Linkedin de 4 tl
Hani kalitenizi siz belirlersiniz
İster programla özgünleştirin isterseniz bir sitenin makalesini alın kendiniz editleyin farketmez...
Kaliteli içerik üretebilen insan satışını yapmak yerine kendi sitesini kurup kendi hitini kendin kazanca dönüştür.
Burada ki çoğu 1. jenerasyon olan yazarlar niche kelimeyi avlayıp ekmeğini kazanıyor..
Her konuda makale yazmak azametli iştir.
Kişi kendi bilgisi ile yazarsa kendi sevdiği konuları daha iyi bir iş çıkartır.
Yazacağım makale çeşitleri ;
1) Oyun 2)Eğitim 3)Turizm 4)Dizi/Film 5)Ürün 6)Kişisel Gelişim 7)İPKS 8) H.K.B