Sterimar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bunu 2 kere belirttim zaten TR olarak düşünmeyelim ya çok kârlı ya çok kârsız bir sonuç çıkar ortaya. Bu da tartışmamızı yani sohbetimizi verimli bir şekilde neticelendirmez. Bunu eleştirmek için söylemiyorum aman siyasete falan çekilmesin konu bambaşka sadece bilgilenmek, fikir edinmek ve aydınlamak istiyorum. Doğru sonuçlar elde etmek için avrupa ülkelerini ele alarak soruyu cevaplarsak sağlıklı bir şekilde bilgi edinmiş olurum
hocam siz en büyük faktörü ortadan kaldırıyorsunuz. ülkeyi düşünmeden olur mu? her ülkenin ekonomik dinamikleri farklıdır. siyasi anlamda söylemiyorum bunu ama siz Türkiye' den başka bir ülkede bir ürünün fiyatının 1 yılda 5 kat - 10 kat arttığını gördünüz mü ?

3 yıl önce 90.000 tl ye aldığım araba şimdi 200.000 TL
hangi avrupa ülkesinde alıp kullandığınız bir aracı daha pahalı fiyata satabilirsiniz ?

eğer 3 yıl önce kredi çekip bu aracı almasaydım (krediye ödediğim paranın 2 katını her ay kenara atsam bile) şimdi bu aracı alamazdım.

burada dikkat edilmesi gereken 2 durum var
1. bulunduğunuz ülkede EMTİA (MAL) fiyatları ülkenin para biriiminden daha fazla artış gösteriyor mu (Enflasyon varmı)
2. Taksitle bir ürün aldığınızda ürüne vermediğiniz parayı ticari işlerde vereceğiniz faizden daha fazla getiri sağlayacak şekilde kullanabiliyor musunuz?