Resimlerin exif verisi olur bu veriden telif var mı bakabilirsiniz ve düzenleyebilirisiniz + olarak resim teliflerini comodo gibi şirketler botlarla atar. Yani ne yaparsanız yapın botları engellemeden veya kandırmadan telif yemeden kurtulamazsınız. İkinci yol var tabi offshore hosting/sunucu alın gri listeye düşünce telif gelmeyi bırakır normal host taşırsınız çok yol var ama resimleri en iyisi kendiniz yapın
Telif yemekten kurtulmak değil aslında amacım onlara ait olmayan telif hakkı sahipliği bir başkasında olan ürün üzerinden bana ne diyerek telif atabilirler onu merak ettim açıkçası
Hocam görseller özel bir sanat eseri olmadıkları müddetçe haber içeriğindeki basit türdeki görseller pek sorun çıkarmaz ancak yine de görselleri photoshopda açıp hafif bir renk atımı yaparsanız google görselinizi özgün olarak tanımlar ve bu blogunuzun değerini arttırır.
oynama yapıyorum fakat bu tür resimlerde nasıl telif hakkı olabilir diye düşünüyorum sonuçta düşününce mantıken benim sahibi olduğum telif haklarına sahip olduğum bir ürünümün başka büyük bir haber firması yaptığı resim üzerine nasıl hak sahipliği tanımlayabilir ki düşüncesinden soruşturayım dedim