fratkuru adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5 sene boyunca bir çok alanda çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Herkes disiplinli çalışan arıyor. İyi güzel. Ben de bu zamana kadar hiç bir işi 1 dk bile aksatmadan teslim etmişimdir. Ama ödeme kısmına gelince kodoman işverenler "müsait bir zamanda göndericem" diye laflarla sallamaya başlıyor. Daha öncesinde de "ben uzun süreli çalışacak birini arıyorum" gibi laflar ederler.

Bizim milletimizin sıkıntısı tam olarak nedir?

Bu duruma karşı sallamasyon mu iş yapmam gerekiyor?
Hocam bizim milletin huyu bu işin ucuna para girdimi nerden kaçabilirim diye düşünürler. Ben çok büyük bir firmaya iş görüşmesine gittim. Adam beni çok sevdi bana verdiği vaatleri görmeniz lazım. Seni yurtdışına da göndereceğim, müşterilerle de konuşacaksın vs... ki dediklerini yapacak birisiydi. Neyse her şeyi anlaştık. Sıra maaşa geldi 3500 tl. Ben önceki iş yerimde bu parayı alıyordum zaten diyorum. Vay efendim biz de şartlar bu şekilde. Milyonlarla uğraşan patron 1 liranın peşinde, belki de bu yüzden bu servete sahip bilemeyiz. O yüzden ne iş yaparsanız yapın TR den çıkıp global çalışmaya bakın. Freelance olur, e ticaret olur. Emeğinizin karşılığının kat kat fazlasını aldığınızı göreceksiniz.