Merhaba arkadaşlar şuan covid-19 um karantinam 26 Temmuz'da bitiyor. Ayrıca askerlik başvurusu yapmıştım bugün açıklandı acemi birliğim 26-28 Temmuz civarı başlayacak. Askerliğim uzun dönem olarak çıktı acemi birliğim Samsunda.
Kısa özet sonrası bir kaç sorum olacak
1) Covid testi karantina bitimine kadar negatife döner mi? Tecrübe eden arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mı. Şuana kadar herhangi bir belirtim yok hafif bel ağrısı ve boğazda hafif şişlik var sadece. Negatife hızlı dönüş için tavsiyeleriniz varsa onları da iletebilirsiniz.
2) Covid testim pozitif çıkarsa yedek subaylik hakkım yanar mı? Yoksa sadece ertelenir mı?
3) 1 Ağustos ve 15 Ağustos da KPSS sınavına gireceğim. Askere gidersem 3 gün sonra sınav için izin verilir mi? Sınav yerim memleketim askerlik yeri tercih tarihin de belli olmadığı için mecbur bu şekilde yapmıştım.
4) 1 Ağustos daki Kpss için 3 4 gün geç gidip Bakaya kalırsam yedek subayliga sıkıntısı olur mu?
Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim. Bazılarını şubeyi vs arayarak öğrenmeye çalıştım ama 3 4 kez aramama rağmen ulaşamadım. Baglanilan kişi odasında yokmuş sanırım.