OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak hangi mesajımda aşı olmayın yazmışım bi gösterinde bende bileyim ya

Bu kadar kasmanıza gerek yok ben AŞI OLMAYIN DEMİYORUM OLUYORSUNUZDA SİNOVAC AŞI DEĞİLMİ GELENEKSEL BİONTECH NEYİN NESİ DİYORUM.
Anlayamadıysanız tekrar mesajlarımı okyabilirsiniz Ben aşı oldum zaten 2.dozu bekliyorum ama sinovac yine biontech asla olmam .
Mehmet Ceyhan‘ın oğlu aşıya elverişli değilmiş. O yüzden olmayacakmış. 7’den 77’ye herkese SMS gönderip kolundan tutup yakaladığınızı çekip deneysel sıvıyı vururken elverişli mi elverişli değil mi diye bakıyor musunuz?”
Biontec için elverişli değilim Ayrıca sinovac için kağıt almazkeen biontech için alınıyor devlet bile ilerde birşey olursa kabul ettin diyor. Kimin umrunda ya senin canın hayatın hocam . Bende amoksililin alerjisi var söylemem rağmen bana croilex yazıp gönderen doktorlar var hala o bu şu diyorsunuz
anlamanız için tekrar yazıyorum
KİMSE BENİM SÖZÜMLE AŞI OLMAZ YADA OLUR . BEN AŞI OLARAK DAHA AZ YAN ETKİSİ OLAN GELENEKSEL OLAN SİNOVAC AŞISININ UYGUN OLACAĞINI SÖYLÜYORUM . VE BU BENİM FİKRİM ANLATABİLİYOR MUYUM ? Alıntılamayın lütfen
Benim için sinovac ya da biontech farketmez.
Aşılandıktan sonra isteyen istediğini vurulsun.
Sonuçta %60-70 bağışıklık kazandığında virüs zaten yayılamayacak.

Ama sadece şu soruyu sormak istiyorum.
Bugün bir Çin arabası ile Alman arabası arasında seçim yapmak zorunda kalan, bir Çin buzdolabı ile Alman buzdolabı arasında seçim yapmak zorunda kalan bir Türk hangisini seçer?
Çin'in aşısı geleneksel yöntemle üretilmiş gibi görünüyor, ama Çin'in üretim standartları, şeffaflığı ve dürüstlüğü şüpheye çok açık.
Yani formül geleneksel yöntem ama gelen aşının kalitesi ve koruyuculuğu çok tartışmalı.

Tüm bu problemlerin çıkış kaynağı iise sağlık bakanı. Bakan salgının başında biontech ile anlaşmayı beceremeyip Çin aşısı almak zorunda kaldı ve sonra da kendi politik beceriksizliklerini örtmek için biontech güvenli değil biz Çin aşısını güvenli eski usül aşı olduğu için tercih ettik dedi. Bugün de İsraillilerin Almanların Amerikalıların vurulduğu biontech aşısı bizim ülkemizde güvenli olmayan şüpheli aşı kategorisinde görülüyor.