Araf Suresi 179. Ayet
Açılımı; Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık olarak tefsir edilmiş.
Doğrusunun: Andolsun biz, cehennemi cinler ve insanların bir çoğu için yaratmışızdır.
Ayetin ters açıldığını düşünüyorum.
Sebebi bu Allahutaalayı sıfatlar.Madem ki iradeyi cüziye insanın elindedir. Allahutaala insanların yaptıkları ile onları hesaba çekecektir. Öyle ise insanın üstünden iradeyi cüziyeyi kaldırıp, kendi iradesini insan üstünde kullanıp, onu cehennem için niçin yaratsın?
Merhaba hocam dogru bir yoldasınız araştırmaya devam edin. Birşeyleri sadece sorgularsınız sizi sonucu ulaştırı. Kalbiniz ile beyninizi senkron ettiginiz an aradıgınız cevabı kendiniz bulucaksınız.
Buna hiçbir açıklama getirilemez. Benim de, sorgulama döneminde en çok kafamı karıştıran ayetlerden birisi idi bu ayet.
Allah'ın subiti sıfatlarından birisi olan iradeye göre, Allah istediği her şeyi gerçekleştirebilir. Her canlıya güzel bir hayat vermek yerine, birçok yaratılanı cehennem için yaratmak nedir? Yokluktan, derilerini değiştirip değiştirip, pis kaynar sular içireceğin ve sonsuza kadar yakacağın aciz kullar yaratmanın amacı nedir? Biz bile insan olarak bunu yapmayız. Hiç kimsenin içi el vermez.
Merhaba Hocam yazdıgınız tüm yorumları okudum bunu alıntı olarak kullanıyorum.
Benimkisi Sadece bir soru olucak.
Hiç bu açıdan baktınızmı bir pazılın parçasıyız .
(İçrekçilik, batınilik ya da ezoterizm, bir konudaki derin bilgilerin ve sırların ehil olmayanlardan gizlenerek, bir üstat tarafından sadece ehil olanlara inisiyasyon yoluyla öğretilmesidir. Ezoterizm bir din veya bir inanç sistemi değildir. )
Bize anlatılmak isteni anlamıyoruz , görmemiz gereken seyleri göremiyoruz. Anlatılan hersey farklı bir biçimde bize anlatılmak isteniyorsa ve biz bunu göremiyorsak ne yapmamız gerekiyor.
Sizden Ricam birde böyle bir sorgulama yaparmısınız kendi iç dünyanızda