Arkadaşlar Ankara'dan tarafıma "Ağır Ceza Mahkemesi"nden dava gelmiş. Bugün içim ürper ürper. Olay şu, bir şahsa 3000 TL borcum vardı. (Borç ama. Para çalma falan değil kendi isteği ile sözleşmesiz şekilde bankadan attı. Açıklamaya da Borç yazdı ben de ödeyemedim.) İfade verdim, sonra olayı unuttum. Dediğim gibi "AĞIR CEZA MAHKEMESİ"nden dosya gelmiş. Ben icradan gelir borcu öder kapatırım dedim, ama Ağır Ceza'dan gelince korktum. Çünkü internette "10 yıldan fazla hapis gerekiyorsa ağır cezaya gider" diyor. 3000 TL Borç için 10 Yıl hapis mi yatacağım, böyle bir şey olma ihtimali var mı?
+Duruşma günü henüz görünmüyor, e-devlet'te falan.
+Ankara Ağır Ceza'dan gelmiş, İstanbul'dan Ankara'ya gitmem mi gerekiyor benim?
Vatandaş Uyap'a E devlet Şifresi ile giriş yapınız. Solda Altta DOSYA İŞLEMLERİ VAR Oraya Tıklayın DOSYA Sorgulama Deyin Sağda Açılan yerden Dosya ve mahkeme türünü seçip Dosya Sorgula'ya Tıklayın.
Altta Sıralanan Mahkeme vs. davalar vardır. Onun Sağ Tarafından dosya görüntüle'ye tıklayın ve yeni pencerede o dosya açılacak. Evrak bölümünden Talimatları, tutanakları, tebliğatları ve ifade verenleri görürsünüz.