Eğitim almadan önce bakman gereken noktaları sana söyleyeyim kısaca;

1- Eğitimden sonra sınırsız destek alabiliyor musun? 24 Saat içinde o kişiye ulaşabiliyor musun?
2- Bu kişinin/firmanın “SEO” kelimesinde kendine ait sitesi var mı?
3- Bu kişi/firma sektöre ücretsiz olarak katkı sağlıyor mu? Yoksa klasik dropshipping eğitimcileri gibi sadece eğitim ücretini alıp parasına mı bakıyor?
4- Bu kişi/firma çalıştığı markaları/referanslarını halka açık bir şekilde yayınlıyor mu?
5- Bu kişinin/firmanın yaptığı çalışmalarda/referanslarında ki bütçe boyutu nedir?
6- Bu kişinin/firmanın danışmanlığını yaptığı markaların içerisinde “E-Ticaret” sektörü var mı?
7- Bu kişiden/firmadan eğitim alanlar eğitimden sonra neler yaptı? Şuanda ne yapıyorlar?
8- Bu kişinin/firmanın eğitimi “analiz” mantığı var mı? Sizi analiz etme konusunda eğitiyor mu?
9- Bu kişiye/firmaya ulaştıktan sonra sizi sürekli eğitimi satın almak için baskılıyor mu? Yoksa SEO konusunda sorularınızı ücretsiz bir şekilde mi cevaplıyor?
10- Bu kişiye/firmaya sosyal medya hesaplarında insanlar nasıl yaklaşıyor?

Bu 10 soruyu herhangi bir sektörden eğitim almak için yorumlayabilirsiniz.

1- Eğitimi alalı iki yıl oldu. Her zaman Ayhan abiyle muhabbet ediyoruz, SEO konusunda fikir alışverişi yapıyoruz ve bu konuşmalar işte kardeşim eğitim bitti paramı aldım baştan sağma cevaplar değil, sorduğum sorulara aldığım cevaplar kesinlikle nokta atışı yani problem çözücü niteliğinde oldu.
2- Sadece “SEO” kelimesinde değil, “SEO” kelimesi ile uzaktan yakından alakası olan bir çok kelimede sıralama almıştır. Ancak Ayhan KARAMAN her zaman dönüşümleri hedefler kelime sıralaması almak bir sonuç bir dönüşüm değildir.
3- Bu gün Ayhan KARAMAN’ın sadece sitesinde yayınladığı içerikleri okuyarak orta düzey rekabet kelimelerinde sıralama alabilirsiniz. İçeriklerde anlamadığınız bir nokta olursa iletişime geçip ücretsiz destek alabilirsiniz.
4- https://www.sitedestek.com/ , https://www.dopinggo.com/ burada gayet açık ve net
5- Bütçe konusunda referanslara bakarsanız gerçekten hatrı sayılır projelerde çalışıldığını göreceksiniz.
6- Bu sorunun burada yer almasının sebebi: UI/UX yorumlama, rakip analizi ve genel site otoritesinin arttırılması “E-Ticaret” sektörünün başlıca problemlerindendir. Ayhan KARAMAN bunu yapıyor mu? Yapıyor.
7- Sektörü sürekli takip edenler var ise “kukumav.net” sitesinin sahibi Ayhan KARAMAN’ın öğrencisidir ve bu site bir dönem “ayhankaraman.com” dan bile üst sıraya geçmiştir. Kendimden örnek verecek olursam: eğitimden sonra ağırlıklı olarak r10 üzerinde freelancer olarak SEO konusunda güzel işler yaptım. Bu işler ile alakalı bile Ayhan KARAMAN bana ücretsiz destek oldu. Şuan da sektöründe çok başarılı bir markada Dijital Pazarlama Uzmanı olarak çalışmaktayım bu noktalara gelmemi sağlayan, freelancer olarak çalışıp paramı kazanıp geçimimi sağlayabilmemin başlangıç noktası Ayhan KARAMAN.
8- Analiz kabiliyeti gerçekten ileri seviye bir konudur. Bu noktada artık SEO’nun temellerini bilmeniz gerekiyor. Zaten Ayhan KARAMAN size benden eğitim almadan önce temel olarak internetten genel bir araştırma yapmanızı istiyor. Alacağınız eğitim yoğunluklu olarak analiz içerir.
9- Üniversite ikinci sınıftayım o zamanlar. Ben Ayhan KARAMAN’a instagram üzerinden denk geldim. Kullandığım profil gizliydi ve adı soyadı belli olmayan bir profildi. 1-2 hafta sohbet ettik. Sürekli darlıyorum bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Daha sonra nasıl olduysa ben bir temayı beğeniyorum ama cebimde parada yok. Bunu tatlı bir dille bahsediyorum kendisine sorgusuz sualsiz bana $60 yolladı. Bakın instagram profilimde adım soyadım bile yok öğrenci olduğum bile belli değil. Daha sonra dedim ki kendi kendime ya dedim ben bu adamın peşinden gideceğim takip edeceğim bu adamda bir şeyler gerçekten var. Daha sonra para biriktirip eğitimi satın aldım. Şuan da bulunduğum konumdan tecrübelerimden bilgilerimden çok memnunum.
10- Şuan benim bu yazdığım yorumlar bu soruyu gayet açık ve net bir şekilde cevaplıyor

Tekrardan sonsuz teşekkürler @ayhankaraman