Daire alım - satım yapabilen çaycı, işçi kaldıysa önünde saygıyla eğilirim. Al - sat yapıyorsa en azından daireye ipotek koydurmadan bu işi yapabilecek parası vardır.
Bu miktarlardaki parayı kazanabilene, miras kalmış olsa dahi bankada tutmayıp ekonomiye hareket kazandırabilene hakkını vermek lazım.
1 sene önce kur: 6,85 TL
Yani bu tarihte 450.000 TL'lik daire yaklaşık 66.000 dolarmış.
Bugün kur: 8,6 TL
650.000 TL'lik daire için 75.000 dolar isteniyormuş. Yani TL'deki 1 yıldaki inanılmaz fark bizleri yanıltmasın.
Ben dahil garibanın ev alması söylediğiniz gibi gün geçtikçe zorlaşsa da, sektörde kan emiciler olsa da ben bahsettiğimiz rakamların normal olduğunu düşünüyorum.
Türkiye'de üretilen inşaat malzemeleri dahil dövizle hesabı yapılırken bu artışlara çok şaşırmamak lazım. Ki yerli malların imalat sürecindeki en basit hammaddelerin, enerjinin dahi dövizle alakalı olduğunu düşünerek onlara da çok şey söylememek lazım.
+R10, bazı kişiler gerçekten konuşurken mantıklı konuşmuyor, sırf mesaj yazmak için yazmak veya başka sebepler yüzünden zırva mesajlar yazmaya lüzum yok. Anlatmak istediklerimi uzun uzadıya matematiksel olarak anlatmışsınız teşekkür ediyorum.