XcomX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle AŞI karşıtı birisi olmadığımı belirtmek isterim. Tam tersi herkesin aşı olmasından yanayım.

Pandemi ilk Çin'de başladığında ordaki arkadaşlarım bana söylemişti (8 yıl Çin de yaşadım daha önce)
Türkiye'de virüs daha ilk vaka açıklanmamıştı ben maske ile dolaşıyordum, insanlar bana hastalıklı gibi bakıyordu.

Çin'deki haberleri takip ediyordum bir haber görmüştüm, adamın birisi evinin önünde maske takmadığı için karantinaya almışlardı.
Türkiye de o zamanlar sözde profesörler maskeye gerek yok diyordu.
Konuyu dağıtmak istemiyorum.

Pandemi başladığından beri sadece zorunlu ihtiyaçlar için dışarı çıktım. Market alışverişini bile apartmanın kapıcısı yaptı.
Etrafımda kaybettiğim insanları görünce çok daha fazla dikkat etmeye başladım.
Biontech aşısının çıkmasını bekledim, aşı benim yaş gurubuma açıldığı gibi randevu aldım.

Sonrasında olanlar aşağıda yazıyor.

14 Haziran - İlk Doz Aşı
İlk doz Biontech aşımı 14 Haziran 2021 tarihinde oldum.
Bir kaç saat sonra, aşı olduğum elim küçük parmaklarımdan başlayarak koluma doğru uyuşma başladı, sonrasında aşı yerinde ciddi bir şişlik hissi oldu.
İlk gece ağrım çok oldu, ertesi günde aşı yerinde sadece ağrı vardı, üçüncü günü bir şey kalmadı.

12 Temmuz - Pazartesi - İkinci Doz Aşı
İkinci doz Biontech aşımı Pazartesi günü 12 Temmuz 2021 saat 16:00 - 16:30 arasında oldum.
Yine birkaç saat sonra aşı yerinde şişlik hissi ve ağrı vardı.
Gece ateşim 37.5 çıktı herhangi bir ağrı kesici yada ateş düşürücü almadım. Zor bir uyku ve gece oldu.

13 Temmuz - Salı
Sabah kalktığımda eklemlerimde ağrı vardı. Ciddi bir yorgunluk.
Öğleden sonra kalbimde sanki böyle 12 volt elektrik çarpmış gibi bir sancı ve titreme vardı.
Bütün gün ciddi eklem ağrılarım, çok ciddi yorgunluk oldu.
Gece yine çok keyifli geçmedi böyle günlerce uykusuzum gibi, vücudumda bir değişiklik olduğunu hissettim.

14 Temmuz - Çarşamba
Bugün sabah yine ciddi yorgunluk hissi ile kalktım.
Kalbimde yine elektrik verilmiş hissi vardı.
Öğleye doğru kalbimdeki o elektrik verilmiş his geçti, yaklaşık 1 saat önce yine başladı.
Vücudumda bir değişiklik hissediyorum sanki vücudum savaş veriyor.
Gece inşallah iyi geçer.

Yarın doktora gitmeye karar verdim.
Niyetim asla kimseyi korkutmak veya aşı için doldurmak değil tam tersi aşı olunmasından yanayım.
Sadece yaşadığım yan etkileri paylaşmak istedim.

Buna benzer şeyler yaşayanlar var ise paylaşırsa sevinirim.
2 doz biontech oldum.
Bırak ateşi yorgunluğu aşıdan sonra aşı yapılan yeri bir daha bulamadım.
Sivrisinek soktuğunda daha uzun süre kaşınıyor şişiyor tepki oluşuyor.

Aşının yan etkisi diye bahsedilen şeyler bu bahsettikleriniz değil.
Kol şişmesi, ateşi halsizlik vesaire aşıların olağan etkileridir.
Tüm aşılardan sonra ateş, kırgınlık, eklem ağrısı, yorgunluk vesaire gibi enfeksiyon belirtileri görülebilir.

Bunlar sıradışı, olmaması gereken bir yan etki falan değildir.
Vücudunuza virüs benzeri bir materyal veriliyor ve vücudunuz virüs varmış gibi tepki gösterip antikor üretiyor.
Bu esnada vücut bir savaş durumuna geçiyor.

Çocuklara yapılan aşılardan sonra ateş, aşı yapılan yerde şişkinlik, eklem ağrısı vesaire gibi etkiler sık görülür.
Biontech aşıslarında bu yan etkileri %10 görülüyor.
Yani 10 kişiden birinde aşı olan yerde şişlik, ağrı, kızarma, ateşlenme, kırgınlık, yorgunluk vesaire görülüyor.

Benim gibi aşı olup hiç bir şey olmadan hayatlarına devam eden %90 ise 2 doz aşı oldum sivrisinek ısırığı kadar etkilemedi diye konu açmıyoruz.
Biraz canı yananlar hemen konu açıp milleti uyarmaya kalkıyor ve aslında insanları aşıdan korkutuyorlar.
Biontech aşısının yarattığı olumsuz etkiler en fazla 6 gün içinde geçiyor.
İlk 3 günde devam etmesinin herhangi bir şaşırtıcı tarafı yok.
Bu bağışıklık sisteminizin çalıştığını ve aşıya tepki verdiğini gösteriyor.

Asıl şüphelenmesi gereken benim.
2 doz aşı oldum ve hiç bir şey hissetmedim.
Acaba yeterince antikor ve T hücresi oluştu mu farkında bile değilim.
Siz ateşlendiğinize göre vücut bütün gücünü bağışıklık sistemine vermiş şanslısınız.