Piyasanın durgun olması sen ve senin gibilerden dolayı. Emlakçısı, çaycısı, işçisi, yani cebinde parası olan daire alım satımı yapıyor.
İş artık ticaretten çıktı bitcoin gibi ev alıp satılıyor. Adam alıyor 450 bine 2 hafta sonra 550 bine ilana koyuyor. Senden 500 bine alan 600 bine ilana koyuyor. Derken böyle zincirleme ev alınıp satılıyor. Ama alan da satan da evi oturma amaçlı almadığı için bitcoin gibi şişen bir balon oluştu. Fiyatlar artık mantıksızlaştığı için alıcı bulunamıyor.
Benim burada geçen sene 450 bin istenen eve şimdi 650 bin istiyorlar. 1 senedir satamadı ama normalde satılamayan şeyin fiyatı düşer dimi, adamlar satamadıkça inadına fiyat yükseltiyor. O da ilanlara bakıp yükseltiyor paso. Çünkü şu anda oturmak için ev alan çok az kişi var. Olan ev sahibi olmak isteyen garibana oldu işte.
Cebinde parası olanlar yarıştı deli paralar kazandı, garibanın hem ev sahibi olma hayali kalmadı hemde kira fiyatları uçtu.
Halbuki en doğal hak barınma hakkı iken bu hak ta zenginin insafına kaldı
Senin gibilerden dolayı derken? Ben 3-4 sene önce aldığım/yaptırdığım evleri ve dükkanı satmaya çalışıyordum. Örneğin evin bana maliyeti arsası işçiliği 380 bin TL civarında oldu, gidip ölücülere 350 bin TL ye satamam. Biraz daha uzun sürer ama satılır, ben sadece piyasadaki durgunluğa dikkat çekmek istemiştim. Yani konuşurken de boş konuşmamak lazım. Bazıları forumda birşey paylaştığına pişman ediyor