Hocam selamlar,

Öncelikle mesleğiniz nedir bilmiyorum. Binaları yapan müteahhit misiniz yoksa kiralama/satış yapan emlakçı mısınız bilmiyorum ama bizzat benim gözlemlediğim satılmama sebeplerinden birisi de şu. Benim çevremdeki insanların büyük kısmı özellikle arkadaşlarım eğitim hayatları sonrası emlakçılığa başladılar. Bu yüzden genel olarak piyasadan vs haberdarım. Sadece iki kişi üzerinden şu örneği vermek istiyorum. Arkadaşlarımdan bir tanesi evi maliyetinin üzerinde hem müteahhite hem de kendisine komisyon kazandıracak kadar bir fiyattan satıyor ve az kar ile sürümden kazanıyor. Neredeyse her gün min 2-3 tane satışı var. Bir diğeri ise aynı bölgede aynı segmentte evler satmasına rağmen kendisini bölge şöyle iyi böyle güzel kısmına öyle bir inandırmış ki geçen diğer arkadaşımın 320'ye satıp da Allah bereket versin kar ettim dediği daireye 450 bin istiyor. Sebebi ne diye sordum ciddi ciddi kendi de inanmış dairenin o fiyatları ettiğini. Neymiş daire bir kat daha yüksekteymiş. Camdan bakınca karşı binanın çatısının üzerinden bir tık daha fazla güneş alıyormuş. Hele bazen başka daireler için öyle abartıyor ki bu evin yakınındaki bakkal tam 90 metrekare o yüzden fiyatı yüksek demişliği bile var. Özetle söylemek istediğim eğer emlakçı iseniz kendinizi ev fiyatları konusunda doğrusu bu diye şartlandırıp piyasanın üzerinde talepte bulunuyor olabilirsiniz. Yoksa arkadaşlarım cayır cayır satış yapıyor yani.