sizin dükkanınız özelinde söylemiyorum, belki sizinkisi gerçekten 1.5M ediyordur ama genel olarak emlak piyasasındaki fiyatlar çok şişirilmiş durumda. Alıcı da bunu aşağı yukarı biliyor o yüzden de 2/3 gibi teklifler ile geliyor. Şayet eş değer bir gayrimenkulu istediği fiyata bulma şansı var ise de kendinde daha da fazla pazarlık hakkı görüyor. Bazı durumlarda da haksız değil.

Benim evim bugün satmaya kalksan taş çatlasın 2M edecek bir ev olmasına rağmen, üst komşum bire bir aynı daireyi 3.9M'den satışa koymuş. Bu şekilde bir alıcı bulabileceğini düşünmüyorum ama o bu fiyatları koyunca, beriki daire sahibi, aa benim evimin bir de buna ek bilmem nesi var deyip 4.2M fiyat koyuyor derken bir bakıyoruz bir kaç zaman içinde piyasa fiyatları bu hale gelmiş. Ortalama fiyatların bu olduğunu gören yeni satıcı da kendi malının ederini ilanlara bakarak biçiyor. Sonra o da benzer bir ilan veriyor ama asıl değer bunlar olmadığı için tabi ki alıcı da bulamıyorlar. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik buhranın da mutlaka etkisi var ama piyasanın bu denli bir çıkmaza girmesi bence zaten şu an İstanbul ve Bodrum başta olmak üzere, benzer özellikte pek çok bölgede aşırı şişirilmiş fiyatlar. . İlaveten; uzun vadeli kredi kullanabilme şansı avantajlı bir durum gibi gözükse de bence özellikle konut fiyatlarının şişmesinde büyük etken. Bir de tabi büyük inşaat firmalarının yaptıkları güya lüks toplu konut adı altındaki mülteci kampı tarzı siteler için ederinin 2 katından fazla fiyat biçip güya faizsiz ya da çok düşük faizli kredi vererek piyasayı kızıştırması da cabası.. Birinin buna dur demesi lazım ama nasıl yapılabilir bilmiyorum