1.500.000 TL olan bir evin kirası en azından 7 bin TL oluyor, kendini en azından 20 senede amorti eder. Fiyatlar maalesef çimento ve demir fiyatları yüzünden uçmuş durumda. Önceden 5 katlı bir binayı 500 bin TL ye bile mâl edebiliyorduk. Şimdi en az 1M-1.5M
hocam dediğim gibi ev 50 yaşında hatta a101 den teklif geldi komple boşaltın dükkanlarla beraber 20k kira verelim diye. yani ev ve dükkanları birleştirip 101 yapacaklar toplam 470 metrekare alan yapıyor. Belki almak isteyen kişide böyle düşünüyor.
Ama dediğim anne baba yaşını almış burdan her yere ulaşımları kolay yanaşmadılar. Ben çatı işide yaptım geçen yıl inan bana 40-50 bin işçilik ve malzeme dahil biten ortalama bir çatı şuan 100 bini geçmiş durumda demir zaten altın gibi anlık fiyatı değişiyor.
Hem artan maliyetler hemde alım gücünün zayıflaması enflasyonla beraber bugun bir ev yaptırmak ciddi anlamda büyük maliyetler gerekiyor.
2017 de düğün yapacaktım komple perdesinden halisina beyaz eşyasına 40 bin tl altına hallediyordum + 250 bin tl ye birsürü 3+1 ev vardı şimdi 1+1 ev 400-500 bin ve şöyle birşey var ben bu yaşıma kadar fethiye çukurunda 1+1 ev yapıldığını görmedim burda 5 sene önceye kadar 130-140 metre kare arası daire yoktu.
şuraya bakın hocam 4 sene önceye kadar en pahalısı 2 milyondu
https://www.sahibinden.com/satilik?s...dress_city=48#!