shopdanc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Faturayı neden ticaret yapıyormuş gibi kesmek için zorluyorsunuz peki ben orayı anlamadım hocam. Kdv'nin kdvsini devlete kdv ödemeyen yerlere yedirmişsiniz anladığım kadarıyla..
Çözüm önerim: Firma faaliyet alanına yazılım ünvanı ekletin.
Müşterilerinize faturalarınızı sosyal medya yazılım hizmeti olarak faturalandırma yapın.
Anladığım kadarıyla 5000Tl ciroda ürün maaliyetiniz 1750TL, Öncelikle kendinize bir yazıcı alın ivediyle ve yaptığınız işe geri dönün.
İş akışını şöyle düzenleyelim;
.......

Teşekkürler.
Merhaba çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için aklımdaki hesap düzeltmesi ve soruları yazıyorum cevaplarsanız çok sevinirim. Firma faaliyetim " 620101-BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA FAALİYETLERİ (SİSTEM, VERİ TABANI, NETWORK, WEB SAYFASI VB. YAZILIMLARI İLE MÜŞTERİYE ÖZEL YAZILIMLARIN KODLANMASI VB " olarak geçmekte. Faturalandırmayı da dediğiniz gibi kesiyorum hepsi aynı ürün olmaması için Yarısını da Sosyal Medya Danışmanlık Hizmeti olarak kesiyordum. Fiş konusu için sadece market fişlerini alıyordum. 1000 TL Market alışverişi kdv oranı 180 tl tutmakta yani ürünlerin kdv oranını bu oran silmemekte. Ama kurumlar vergisi olayını tam bilmiyorum maalesef. Ekleme olarak %3 Online ödeme komisyonu var sanırım burada tek ekli olmayan %18 aldığım ürünün faturasını saymamak oluyor. O Faturayı da tüm satışlarım %100 Kar olmaması ve gelir vergisinde kesilmemesi için kestiriyordum. Ama burada en fazla tutan olay ürün kdvsi oluyor ben ürün kdvsini düşüremiyorum.

Eklenecekler Eksik olanlar
%3 Online ödeme 150 TL
"Düşüşler ve genel sorunlar oluyor ve maliyet bazı servislerde %35 ken %50 oluyordu. 300 TL de oradan gidiyor malesef."
Kdv %50 İsini fişlerle karşılasam. 400 TL Kdv
Toplam 850 TL çıkarılacak ücret olmakta.
1600 - 2000 TL Ticaret odası ünvan Fiyatlandırması
Yazıcı Aldığımı düşünürsek ki almadan olmayacak gibi 2. El Yazıcı
Bağkur Aylık ödeme 1.235
Yukarıdaki belirttiklerim eklenince hesap daha karmaşık hale gelmekte peki benim şuan ki yaptığım hesapta neler yanlış oluyor ve neresinde yanlışlık oluyor doğrusunu hemen yanına yazarmısınız? Kdv hesaplaması olarak 5.000 TL aylık ödemem olması gerekmekte. Aylık o kadar ödeme yapmıyorum malesef. Sanırım aldığım ürünün %18 i benim kdvmden düşmekte. Buralardaki yanlışlarımı belirtirmisiniz bu eklemeler kafamı çok karıştırmakta malesef.

moncen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sunucum var Almanya lokasyon adsense Bir domain alt alan adına SMMM.sitem.com şeklinde site kurabilirsiniz sadece istediğim sitede reklam dönecek ve kesinlikle kendin tıklama yapmayacaksın ve gelir ortaklığı dan da pay verirsiniz
Sunucu Almanya lokasyon i9 16 GB RAM 8 CPU yurtdışı olduğu için de KDV fatura kesmek gerekmiyor sanırım böylelikle tüm tutar bize kalır düşünürsen Bir PM uzağındayım
Merhaba hocam pm atıyorum bilgilendirseniz sevinirim