Allah Teala'nın Kahhar ismi şerifi mucibince cehennemi de yaratmıştır. Kul azgınlık yapıp haddi aşarsa ve bunda ısrar edip tevbe etmezse ceza alır. Kul her zaman mutedil olmalıdır, devamlı gönlü itaatkar olmayı istemelidir. Zaten hadisi kudside de bildirilmiştir. Rahmetim gazabımı geçmiştir buyuruyor. Hiçbir kötülüğe izin vermemiş olsa dünyanın yaratılma ve imtihan sırrı bozulur. Ayrıca melekleride yaratmıştır onlarda nefs yoktur ve kötülük de işleyemezler. Ama biz melek değiliz ve tercih haklarımız var
Hocam imtihan sebebi nedir ?
Her insanın kalbine güzellik verip cennette yaşatmak varken. Eğer Adem ile Havva ya değinecekseniz onlarında meyveyi yemesini engelleyemez miydi ?
İnsanları kendi haline bırakıp sonra cezalandırmak neden? Hatta yaşarken bile ceza çeken bir çok insan varken?
En basitinden dünyada başımıza gelen olaylarda ne yaptık ki cezasını çekiyoruz diyoruz. Sabi, henüz günah işleme yaşında değil bu ne yapmış olabilir? kimisi atasının günahıdır der, neden atamın günahını ben çekeyim? kimisi sınav der, bu nasıl bir sınav ki savaş, tecavüz,ölüm ile sınav edilsin bir sabi?
Yani uzar gider...
Bu konuşmalar yetişmemden değil hatta ailem bilse evlatlıktan red eder belki.
Bu düşünceler son yıllarda duyduğum, gördüğüm savaş, taciz ve tecavüz olaylarından.
Bu düşüncelere en başta sebep olan mevcut hükümeti de tebrik etmek isterim ayrıca...
Eğer İslam doğru ise okuduğum ilmihallere göre cehenneme ilk girecek onlardır, araştırıp tarafsız kör olmadan bakmak yeterli görmek için.
İmla ve noktalama hataları için kusura bakmayın mobilde acelece bir kaç fikrimi beyan etmek istedim.
Sağlıcakla kalın.