Merhabalar,
Faturayı neden ticaret yapıyormuş gibi kesmek için zorluyorsunuz peki ben orayı anlamadım hocam. Kdv'nin kdvsini devlete kdv ödemeyen yerlere yedirmişsiniz anladığım kadarıyla..
Çözüm önerim: Firma faaliyet alanına yazılım ünvanı ekletin.
Müşterilerinize faturalarınızı sosyal medya yazılım hizmeti olarak faturalandırma yapın.
Anladığım kadarıyla 5000Tl ciroda ürün maaliyetiniz 1750TL, Öncelikle kendinize bir yazıcı alın ivediyle ve yaptığınız işe geri dönün.
İş akışını şöyle düzenleyelim;
Yazılım hizmeti olarak faturalandırma yapacaksınız; ürünü üreten siz olduğunuz için direk devlete kdv ödeyeceksiniz. Bu da bildiğim kadarıyla kurumlar vergisine tabi %20 kdv'den mesul olacaksanız.
Şimdi size asıl sorum şu hiç çalışmasanız bile reşit bir birey olduğunuzu varsayıyorum; aylık 1000Tl kdv harcamanız yokmudur?
Telefon faturanız, Muhasebeciden aldığın hizmet faturan, internet faturanız, elektrik ve diğer faturalarınız, market alışverişleriniz veya diğer harcamalarınız illa ki vardır. Ailenizle yaşıyorsanız bütün faturaları kendi üzerinize yaptırın.
Bir çıktı içinde kırtasıyeye 1 tl ödemeniz çok saçma. 2 aylık kırtasiye ücretinize bir yazıcı alabiliyorsunuz..
Benim hesaplarıma göre 3 ayda bir gelir vergisinden mesul olursunuz oda 3 aylık 2250 Tl.
Muhasebecinizi değiştirdiğinizi ve yazıcı aldığınızı sayıyorum.
5000Tl Ciroda;
1750 TL ürün maaliyeti,
Muhasebe 300 Tl,
Aylık 750Tl gelir vergisi.
500'lü A4 20 Tl
Damga vergisi zart zurt 200 tl
Kalan 1980Tl.
Kdv neden hesaplamadın diye olursa diye tekrar altını çizerek yazıyorum;
Zaten çok az para harcayan bir insan bile aylık 300 400 tl kdv ödüyordur yaptığı alışverişlerde.
Şimdi asıl sorun şu Kaar marjımızı minimum asgari ücret ve +bağkur ödeyecek seviyeye getirmek
Teşekkürler.