Bende 7 Ağustos'ta Ankara Mamak'ta bedelli yapıcam. Ayın 5inde e-devlet üzerinden covid testi yaptırmak için form açılacak diye biliyorum.
7 Ağustosda asker olacağınızı nereden buluyorsunuz hocam.
Ben tecili bozdum, e-devletten bilgilerimi girdim. Yoklama için muayene ol yazıyor bugun yarın muayene giricem sen bunları yapmadan tarihi nasıl öğrendin ki?
E-Devletten askerlik hizmetleri bölümünden yoklama başvurusu yapmanız gerek ardından muayene olacaksınız sağlık ocağında ardından bir sonraki askerlik dönemine yakın gideceğiniz tarih ve yer belli olacak.. gideceğiniz tarih geldiğinde e-devletten sülüs adı verilen sevk kağıdını alacaksın sülüs kağıdını aldığın tarihten itibaren askeri birliğine uzaklığına göre 1/2 ve 3 gün yol iznin olacak son gün teslim olursun özel bir durumun yoksa askeriyeye gitmeden e-devlet üzerinden tüm işlemlerini yapabilirsin.
Teslim olma tarihimden 1 gün önce, askerlik şubesinden askerlik kağıdımı ve yol paramı alıp yola çıkmıştım. Hayır kışlaya elbette direkt gitmiyorsun, alacağın o kağıt olmadan yola çıkma. E-devletten süreç nasıl oluyor bilmiyorum. Bence en garantili yol, şubeden halletmek.
bedelli askerlik yapan oldu mı hic aranızda bende ona soru sorayim 😁
sadece bu var elimde ne yapvacm ben